web stats

21.12.12

Δ.Τ. Εγκρίνουμε - Μουσείο Περαχώρας



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012, το Υπουργείο Παιδείας  & Θρησκευμάτων - Πολιτισμού και Αθλητισμού  - Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης  Μουσείων & Τεχνικών  Έργων – Διεύθυνση Μελετών Μουσείων  και Πολιτιστικών Κτιρίων, αποφάσισε:


“ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Εγκρίνουμε το κτηριολογικό πρόγραμμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας , Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Περιφέρειας Πελοποννήσου.” ΑΔΑ: Β4ΜΕΓ-ΣΕΖ

Με την έγκριση αυτή, ανοίγει ο δρόμος  για την δημιουργία του Νέου Μουσείου Περαχώρας , Έτσι μετά από αλλεπάλληλες  προσπάθειες  και αγώνα δύο ετών που δόθηκαν από τον Δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη , την Δημοτική Αρχή και όλους τους Αρμόδιους Φορείς ,επιτεύχθηκε αυτή η πολύ σημαντική έγκριση για  το κτηριολογικό πρόγραμμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας από το αρμόδιο Υπουργείο.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης δήλωσε:
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την απόφαση του Υπουργείου για  το κτηριολογικό πρόγραμμα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον  Υπουργό Παιδείας κ. Τζαβάρα, την γενική γραμματέα  του Υπουργείου κα. Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Δήμα, τους φίλους του Μουσείου Περαχώρας και   όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη  προσπάθειά μας  για το δικό μας ΝΕΟ Ιστορικό  Μουσείο της Περαχώρας.
Αποκαθίσταται επιτέλους μια εκκρεμότητα 31 ετών όπου το Μουσείο, μετά τον  καταστροφικό σεισμό του 1981, παρέμεινε κλειστό.