web stats

30.5.12

ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ - Δ.Σκλίας


ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ

Μόλις ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, το επιτελείο του τότε,  έκρινε ότι πρέπει πάση θυσία το κόμμα να κρατήσει αντιμνημονιακή  στάση για να καρπωθούν το δυνατόν περισσότερους ψήφους από τον αγανακτισμένο λαό. Με αυτό το σκεπτικό επέλεξαν να ψηφίσουν κατά του πρώτου μνημονίου.

Στη συνέχεια τα λαγωνικά του κόμματος, διαπίστωσαν ότι η στάση τους αυτή δεν είχε τα αναμενόμενα  αποτελέσματα, οπότε σκέφτηκαν ότι αν τώρα στο δεύτερο μνημόνιο ψηφίσουν υπέρ για την “σωτηρία της πατρίδας” θα εισπράξουν τους ψήφους που είχαν χάσει με την αρνητική τους στάση στο πρώτο μνημόνιο. Έτσι κατά την ψηφοφορία του δεύτερου μνημονίου, όχι μόνο ψήφισαν το περίφημο ‘ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’ αλλά και διέγραψαν όλους τους βουλευτές τους οι οποίοι τόλμησαν να ψηφίσουν το αντίθετο.


Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι πάλι είχαν κάνει ΛΑΘΟΣ αφού φαινόταν καθαρά ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι τώρα εναντίον του μνημονίου. Έτσι προεκλογικά εξήγγειλαν ότι για την “σωτηρία της πατρίδας” αν έχουν αυτοδυναμία θα επαναδιαπραγματευτούν σκληρά τους όρους του μνημονίου, και το ότι είχαν ψηφίσει και δεσμευτεί με την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά να τηρήσουν ακριβώς τους όρους του μνημονίου ‘ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ’
Από όλα τα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι η ΝΔ πάει κυριολεκτικά όπου φυσάει ο άνεμος.
Δεν διστάζουν να λένε ασύστολα ψέματα για  να πετύχουν τον ψηφοθηρικό σκοπό τους και να εξαπατήσουν για μία ακόμα φορά τον Ελληνικό Λαό.


Ακριβώς το ανάλογο συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι θυμόμαστε τον Βενιζέλο να βρυχάται για τη ‘Σωτηρία της Πατρίδας’ και  με πόσο πάθος υποστήριζε μέσα στη Βουλή, κατά την  διάρκεια της ψηφοφορίας του δεύτερου μνημονίου,  ότι αν δεν ψηφιστεί το ‘ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ’, η χώρα θα βυθιστεί στο απόλυτο ΧΑΟΣ,  διότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν πεπεισμένο ότι ο κόσμος θα πίστευε ότι ο Βενιζέλος ήταν ο μοναδικός σωτήρας της Ελλάδας.
Ξαφνικά ο κ. Βενιζέλος προεκλογικά αλλάζει στάση και αρχίζει να διαλαλεί παντού  ότι αν και είχε υπογράψει  να τηρήσει  ακριβώς τους όρους του μνημονίου ‘ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ’, και ότι τώρα το κόμμα του θα δώσει μάχη για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Συγχρόνως ΝΔ& ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει θεούς και δαίμονες να κινδυνολογούν με ψευτοδιλήμματα και να συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Μα πιστεύουν ακόμα ότι με τέτοιες παλαιοκομματικές τακτικές και ψέματα ότι μπορούν να ξανακοροιδέψουν τον Ελληνικό λαό;

Όμως οι πολίτες, έχουν καταλάβει καλά τα βρώμικα και πονηρά παιχνίδια τους . Γι’ αυτό εξάλλου τους έδωσαν το μικρό αυτό ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές και είναι σίγουρο ότι στις επόμενες εκλογές το ποσοστό τους θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο γιατί όπως αποδεικνύεται η ΝΔ & ΠΑΣΟΚ είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ προκειμένου με οποιοδήποτε τίμημα να πάρουν και πάλι τα ηνία της εξουσίας για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ομοίους τους, δηλαδή την συντηρητική άρχουσα τάξη, το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία και να αδιαφορούν παντελώς για την  φτώχεια και την εξαθλίωση όλου του υπόλοιπου Ελληνικού λαού.

Με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, κανονικά ο Ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιούνη, θα πρέπει να τους πετάξει έξω από τη Βουλή για να απαλλαγούμε μια και για πάντα από αυτούς τους ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ  εγκληματίες.

Δημήτρης Σκλίας