web stats

17.4.12

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ VERDI «LA TRAVIATA»


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

«THE MET: LIVE IN HD»
τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας

ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ VERDI «LA TRAVIATA» ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «The Met: Live in HD»
  
Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις πετυχημένες παραστάσεις της παγκοσμίου φήμης όπερας με το εντυπωσιακό έργο του  VERDI «LA TRAVIATA»,που μεταδίδεται από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ την Παρασκευή στις 20 Απριλίου 2012 και  ώρα 19:55 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.



Μ’ ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών το «La Traviata» του Giuseppe Verdi, ολοκληρώνεται στις 20 Απριλίου η πρώτη σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», της Μetropolitan Opera που έφερε στην Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στην όπερα «La Traviata» πρωταγωνιστεί η καταξιωμένη, παγκοσμίου φήμης, Γαλλίδα σοπράνο Natalie Dessay, η οποία  κάνει το ντεμπούτο της ως «Violetta», της γυναίκας που θυσιάζει την τελευταία της ευκαιρία στην αγάπη. Μαζί της ο Matthew Polenzani στον ρόλο του «Alfredo Germont», ενός νεαρού αριστοκράτη, ο οποίος είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει τα πάντα για τη γυναίκα που αγαπάει, τη Violetta. Ο Dmitri Hvorostovsky υποδύεται τον «Giorgio Germont», τον πατέρα του Alfredo, που αποδοκιμάζει τον τρόπο ζωής της πρωταγωνίστριας και καταδικάζει τη σχέση του γιου του μαζί της. Το ρομαντικό δράμα του Giuseppe Verdi διευθύνει ο Fabio Luisi. Η άκρως θεατρική παραγωγή φέρει την υπογραφή του Willy Decker.

Το έργο περιλαμβάνει πολλές γνωστές άριες όπως η "Sempre Libera" και η "Addio del passato", καθώς και το περίφημο τραγούδι που ακούγεται στην 1η Πράξη "Libiamo nel'ieti calici." Ο Willy Decker χρησιμοποιεί μοναδικά θεατρικά εφέ, άλλα και κοστούμια- όλα μαύρα εκτός από τη Violetta που είναι ντυμένη μ’ ένα κατακόκκινο φόρεμα. Επιπλέον, ένα τεράστιο ρολόι που χτυπάει σ’ όλη τη διάρκεια του έργου, κοσμεί το σκηνικό μετρώντας τις τραγικές ώρες ζωής, που απομένουν στην κεντρική ηρωίδα.