web stats

24.4.12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - OPERA


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012




ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ VERDI «LA TRAVIATA» ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «The Met: Live in HD»

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA ολοκλήρωσαν τις πετυχημένες παραστάσεις της παγκοσμίου φήμης όπερας με το εντυπωσιακό έργο του  VERDI «LA TRAVIATA»,που μεταδόθηκε από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ την Παρασκευή στις 20 Απριλίου 2012 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
 
Ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που εξασφάλισε τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τον  Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
Η αποδοχή του κοινού στο πρόγραμμα των παραστάσεων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία,  προσφέροντας στους φίλους της όπερας και όχι μόνο, ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. 
Αξίζουν συγχαρητήρια στην ‘Λουτράκι ΑΕ’ για την εξαιρετική οργάνωση και ποιοτική προβολή όλων των Έργων.



Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης υπογραμμίζοντας τη μέγιστη πολιτιστική σημασία του εγχειρήματος τόνισε :

“Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής για την πετυχημένη συνεργασία που είχαμε με τον  Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ  για την απευθείας προβολή επιλεγμένων ζωντανών παραστάσεων της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, που έδωσε τη μοναδική ευκαιρία σε θεατές  να τις παρακολουθούν σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκονταν οι ίδιοι μέσα στο Θέατρο!
Όλες οι παραστάσεις κατά γενική ομολογία αγκαλιάστηκαν όχι μόνο από τους Δημότες μας αλλά και από πολλούς επισκέπτες προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο μας να αναλαμβάνει μία τόσο σπουδαία πολιτιστική δράση. Ο πολιτισμός στην δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά και την “ανάσα” της κοινωνίας μας”
Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας αυτή θα έχει συνέχεια αφού ήδη πολλοί κατενθουσιασμένοι θεατές μας έχουν κάνει ιδιαίτερη παράκληση να συνεχίσουμε.