web stats

28.2.12

‘Μακαρθισμός’ από το Gerania Blog προς το loutrakinow Blog


Μακαρθισμός
Ως Μακαρθισμός(*) (αγγλ.: McCarthyism) έχει καθιερωθεί, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α., η πολιτικά κατευθυνόμενη δραστηριότητα – μέθοδος  που αφορά τη μαζική απαγγελία κατηγοριών για ανυπακοή, προδοσία χωρίς να συνοδεύεται όμως από ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία. Ο όρος αυτός περιγράφει κυρίως συστηματικές ενέργειες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περίοδο του "Ερυθρού Τρόμου"
(αγγλ.: Red Scare), που διήρκεσε από τα τέλη της δεκαετίας του '40 ως τα τέλη της δεκαετίας του '50. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρξε έντονος ο φόβος για πιθανή κομμουνιστική επιρροή αμερικανικών ιδρυμάτων και οργανισμών μέσω σοβιετικών πρακτόρων.

Τα "Κόκκινα κανάλια" (red channels), εκδόθηκαν το 1950 στις Η.Π.Α. με σκοπό να καταδείξουν 'κομμουνιστικές' επιρροές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Με την επίμονη έρευνα για εξακρίβωση κομμουνιστικών επιρροών, που είχε αναλάβει ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζόζεφ Μακάρθυ, ο όρος Μακαρθισμός απέκτησε μια πιο ευρεία έννοια, περιγράφοντας την ιδιαίτερη επιμονή ανάλογων εξονυχιστικών ερευνών. Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει ανυπόστατες και άδικες κατηγορίες, όπως και δημαγωγικές τακτικές επιθέσεων, δίνοντας έμφαση σε πολιτικά και εθνικά κριτήρια.

Κατά την περίοδο του Ψυχρού πολέμου, χιλιάδες Αμερικανοί κατηγορήθηκαν ως Κομμουνιστές ή ως επιρρεπείς στον Κομμουνισμό και αποτέλεσαν το αντικείμενο ερευνών και ανακρίσεων από κυβερνητικούς και μη οργανισμούς. Οι κύριοι ύποπτοι αυτών των ερευνών υπήρξαν κυβερνητικοί, υψηλά ιστάμενοι, υπάλληλοι, προσωπικότητες στον τομέα της ψυχαγωγίας, εκπαιδευτικοί και διακεκριμένα μέλη εργατικών σωματείων. Η καχυποψία υπήρξε ιδιαίτερα έντονη, ακόμη και αν τα στοιχεία δεν οδηγούσαν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντιθέτως ο βαθμός της απειλής που εν δυνάμει δημιουργούσαν άτομα με υποτιθέμενες αριστεριστικές απόψεις υπήρξε αδικαιολόγητα μεγάλος. Πολύ ύποπτοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την σταδιοδρομία τους και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν και φυλακίσεις. Οι τακτικές αυτές καθώς και οι σχετικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν, εκ των υστέρων αναιρέθηκαν από την επίσημη δικαιοσύνη ως αντισυνταγματικές και παράνομες.

Και αναρωτιέται κανείς… Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να υπάρχουν άνθρωποι με ιδεολογία ‘Μακαρθισμού’ μετά από τόσους αγώνες που έχουν δώσει όλοι οι Έλληνες για την Δημοκρατία;

Ακολουθεί το άρθρο όπως ακριβώς το δημοσίευσε το Gerania Blog. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 Η ανάρτηση στο Gerania blog

Προς το γραφείο τύπου και επικοινωνίας Δημάρχου


Είναι  εύκολο  να  είσαι λασπολόγος .
Είναι  εύκολο  να  κατακρίνεις αδίκως κάποιον  και  να  είσαι προστατευμένος από  το  αφεντικό σου .
Είναι  πολύ  εύκολο  να  λες  κάτι  γιατί  ......
δεν  ξέρεις  τι  να  πεις .
Η άποψη είναι σαν την  κ . . . τρυπίδα   όλοι  έχουν  από  μια !!!
Οι  κύριοι ειδικοί σύμβουλοι  του  Δημάρχου  και  ειδικότερα   οι  ειδικοί  σύμβουλοι  του  δευτέρου  ορόφου    κατά  καιρούς  κατηγορούν τα  Λουτρακιώτικα  blog,s  ότι  δήθεν  δεν  υποστηρίζουμε  την  Δημοτική  αρχή  .
Ότι  δηλαδή  κατά  την  γνώμη τους δεν αναρτούν  τα  blog,s  θέματα  για  τα  οποία  δεν  έχουνε   καμιά  ενημέρωση  , καμιά  ιδέα .
Εγώ  με  την  σειρά  μου  θέλω  να  ρωτήσω τον  blogger  του loutrakinow  ο  οποίος  είναι  ειδικός  σύμβουλος του  Δημάρχου  και  ειδικότερα στο γραφείο  τύπου  και  επικοινωνίας  του  ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
Τον  μήνα  Νοέμβριο  και  Δεκέμβριο του 2011 κάνατε  243 αναρτήσεις .
Όλο  τον  Ιανουάριο  έως  και  την 27 η Φεβρουαρίου κάνατε  10 αναρτήσεις .
Στο  σύνολο των  253  αναρτήσεων  κύριε  ειδικέ  σύμβουλε  και  bloger  του loutrakinow  αλλά  και  όλοι  οι  υπόλοιποι  στενοί  συνεργάτες του  Δημάρχου που  είσαστε  υποχρεωμένοι  να προωθείται το  έργο  της  Δημοτικής Αρχής  και   του  Δημάρχου  είτε  είσαστε  έμμισθοι  είτε  είσαστε  άμισθοι πέστε  μας :
 Πόσα  από  αυτά  είναι  θέματα  που  αφορούν τον  Δήμο  και  πόσα  είναι  τα θέματα  που  αφορούν  το  ΚΚΕ  και  τον  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ?    

Ο πρόεδρος  του ΛΑΟΣ  κύριος Γ . Καρατζαφέρης  είπε  για  τον  κύριο Α .Σαμαρά .  Άπαξ  προδότης  πάντα προδότης