web stats

9.12.11

Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός

Παπαρήγα: Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός

Για αδιέξοδο στην αστική διαχείριση της κρίσης μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, χαιρετίζοντας τη 13η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον.

 «Οι κλασσικές συνταγές δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν με την όποια ευκολία εφαρμόσθηκαν στο παρελθόν, η διαχείριση των συνεπειών της κρίσης είναι αδύνατη ιδιαίτερα της ανεργίας, της φτώχειας. Εκτιμάμε ότι η ανάκαμψη και όταν έλθει θα είναι αναιμική και ίσως πριν έλθει αυτή σημειωθεί νέος κύκλος κρίσης» ανέφερε.
Υποστήριξε ότι η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, σπατάλης και εφαρμογής λάθος παραγωγικού μοντέλου, αλλά κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου.
«Το προτεινόμενο προοδευτικό μέτωπο κατά του Μνημονίου, από δυνάμεις του οπορτουνισμού, δεν αντιπροσωπεύει καμιά απειλή για το σύστημα, είναι μια άλλη παραλλαγή της αστικής διαπραγμάτευση» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι το ΚΚΕ προτείνει το τρίπτυχο «λαϊκή εξουσία-αποδέσμευση-μονομερής διαγραφή του χρέους».