web stats

17.10.11

Το ΒΗΜΑ τρελάθηκε! Παρασκήνιο μνημονίου: Εκπορνεύοντας τον Σοσιαλισμό

Άρθρο του Βήματος που βγάζει πολλά άπλυτα στην φόρα. Για την γνώση του Παπανδρέου για την κατάσταση της χώρας προεκλογικά και τα ψέματα ώστε να βγει κυβέρνηση, για τις φιλοδοξίες Βενιζέλου, για την προχειρότητα του μνημονίου και την συρραφή νεοφιλελεύθερων προγραμμάτων
από άλλες χώρες, για την άγνοια των υπουργών για το τι υπογράφουν, για το ρόλο του ΚΚΕ στην εκτόνωση των διαμαρτυριών, το ρόλο του Νίκου Παπανδρέου, τις λανθασμένες και βεβιασμένες κινήσεις και άλλα πολλά.
Πράγματα τα οποία είναι γνωστά μεν σε πολλούς, αλλά παίρνουν άλλη αξία όταν γράφονται σε μία εφημερίδα η οποία αποτελεί δεκανίκι της κυβέρνησης.

Μερικά highlights:
Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης:
"Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά. Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις". Και καταλήγει: "Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής".

Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του ΠAΣΟΚ:
παραδέχονται στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι το µνηµόνιο, όσο και αν προβλέπει ορισµένες απαραίτητες µεταρρυθµίσεις, σηµαίνει ταυτόχρονα την καταδίκη της οικονοµίας σε παρατεταµένη ύφεση και την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές της.
Υψηλόβαθµο κυβερνητικό στέλεχος:
"Το µνηµόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εµάς και την τρόικα". "Πρόκειται για διαπραγµάτευση άρπα κόλλα. ∆εν είχαµε ιδέα τι γράφαµε και σε ανάλογη και µεγαλύτερη σύγχυση βρίσκονταν οι εµπειρογνώµονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταµείου"!

Υπουργός:
"Είναι µια κακή συρραφή, ένα “µνηµόνιο-Φρανκενστάιν”" λέει υπουργός, ο οποίος οµολογεί ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από τρεις ώρες για να διαβάσει, να κατανοήσει, να αξιολογήσει και να εγκρίνει το τµήµα της συµφωνίας που αφορούσε τις δεσµεύσεις του υπουργείου του για τα επόµενα τέσσερα χρόνια!

Kορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος:
""Ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα" οµολογεί µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. "Από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ µήνες πριν από τις εκλογές, γνωρίζαµε ότι η Ελλάδα είναι τεχνικά πτωχευµένη. Η χρεοκοπία ήταν θέµα χρόνου"".
και για το ΚΚΕ:

Η γενική γραµµατέας του ΚΚΕ, µονίµως καχύποπτη και προνοητική, είχε δώσει αυστηρές εντολές στην οµάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ. Οι γεροδεµένοι κοµµουνιστές, αντί να καταλάβουν τα (πρώην) Ανάκτορα, υπάκουσαν και τα προφύλαξαν εµποδίζοντας τον «συνασπισµό» ακροαριστερών και παρακρατικών να σπάσουν τον αστυνοµικό κλοιό από την πλευρά του Μνηµείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Για µία ακόµη φορά το ΚΚΕ έσωσε την αστική δηµοκρατία...
apo tvxs.gr