web stats

30.10.11

Πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, 2-2 με τον ΟΦΗ


Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη  τέτοια αποτελέσματα για να θυμηθούμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ακόμη ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον. Πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη μετά από 17 σερί νικηφόρα ματς (και σκορ 50-8): 2-2 με τον εξαιρετικό ΟΦΗ ο οποίος απέδειξε ότι δεν κέρδισε τυχαία την ΑΕΚ μια εβδομάδα νωρίτερα.
Τρεις μέρες πριν από το κρίσιμο ματς στο Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τα γκολ των Τζιμπούρ (45') και Μιραλάς (62'), αλλά η ομάδα της Κρήτης κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με τα τέρματα των Μάντζιου (73') και Γεωργίου (77'). Για την τελευταία απώλεια βαθμών των “ερυθρολεύκων” στο Φάληρο θα πρέπει να γυρίσουμε 17 μήνες πίσω: Ολυμπιακός-Άρης 0-0 στις 16 Μαΐου 2010.

Ο Ολυμπιακός ήταν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο κυρίαρχος της αναμέτρησης. Έλεγχε τον ρυθμό του ματς, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, δεν είχε την πολύ μεγάλη φάση για να πετύχει κάποιο γκολ.
Από την άλλη, ο ΟΦΗ έπαιζε κυριολεκτικά πίσω από την σέντρα και δεν απείλησε αισθητά την εστία του Κοστάντσο. Οι «ερυθρόλευκοι» στις καθυστερήσεις με τον Τζιμπούρ έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ απέναντι σε έναν ΟΦΗ ο οποίος απλά περίμενε τον Ολυμπιακό.
Ίδια εικόνα και στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο ματς, ωστόσο, δεν απείλησε την εστία του Κάρολ. Όσο για τον ΟΦΗ, δεν... ξεμύτιζε από την περιοχή του.

Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 2-0. Στο 61' ο Μιραλάς με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή του Κάρολ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδειχνε να «κλειδώνει» τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».
Στην υπόλοιπη μισή ώρα το μυαλό των «ερυθρόλευκων» ταξίδευε για... Γερμανία. Με το μυαλό στον αγώνα με την Ντόρτμουντ λοιπόν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε «ανάσες» σε παίκτες-κλειδιά ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ και με τον Μάντζιο σε μία έξοδο... Μεσολογγίου του Κοστάντσο στο 73' έκανε το 2-1. Οι Κρητικοί δεν έμειναν εκεί και πέντε λεπτά αργότερα «πάγωσαν» το «Καραϊσκάκης». Και πάλι από στημένη φάση και πάλι μετά από λάθος έξοδο του Κοστάντσο, ο ΟΦΗ με τον Γεωργίου έκανε το 2-2.

Ατρόμητος-Πανιώνιος 2-1
Ο Ατρόμητος, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Πανιωνίου και να πάρει τη νίκη με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ λίγκας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ (61' και 64') και ανέτρεψε την πρωτοπορία του Πανιωνίου, ο οποίος είχε προηγηθεί στο 57' με τον Σκέμπρι.

Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-0
Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 τη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ λίγκας.
Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τα γκολ των Μητρόπουλου στο 35' και Ρότσα με πέναλτι στο 67΄. Η ομάδα της Ξάνθης αγωνίστηκε από το 65ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Εντιμάρ.