web stats

21.9.11

Σκηνικό κρίσης και χρεωκοπίας

Σκηνικό κρίσης και χρεωκοπίας της χώρας στήνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να εκβιάσει την εφαρμογή των οδυνηρών μέτρων που έχει προσυπογράψει με την τρόικα * Πογκρόμ με χιλιάδες απολύσεις ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, μεγάλες περικοπές μισθών, ακόμη και αφαίρεση συντάξεων αναδρομικά στο τραπέζι των συζητήσεων
* Συνεχίζεται σήμερα το βράδυ η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την τρόικα

Με τον προϋπολογισμό να έχει πέσει έξω και στα έσοδα και στα έξοδα, την τρόικα να πιέζει για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με την οικονομική και πολιτική χρεωκοπία, καταφεύγει και πάλι στην κατατρομοκράτηση των πολιτών με όχημα και πάλι τη δόση (6η) του δανείου.

Στο υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν φωνές για προσφυγή στις κάλπες με τον Βενιζέλο σε ρόλο πρωθυπουργεύοντος και τον πρωθυπουργό παρόντα-απόντα. Γερμανία, Γαλλία και Κομισιόν διαψεύδουν τα περί επικείμενης χρεωκοπίας της Ελλάδας, ενώ ο Ζακ Ντελόρ προειδοποιεί πως, αν έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, θα ερχόταν η σειρά της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ενδεικτική πάντως του κλίματος των συζητούμενων νέων μέτρων είναι η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα ότι "οι απολύσεις δεν είναι ταμπού".