web stats

22.9.11

οι άνδρες που δεν ξυρίζονται συχνά

Όπως έδειξε μια έρευνα βρετανών επιστημόνων, οι άνδρες που δεν ξυρίζονται συχνά, κάνουν λιγότερο συχνά έρωτα και είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές προσβολές. Στην έρευνα έλαβαν
μέρος 2.400 περίπου άνδρες. Στη διάρκεια της 20ετούς έρευνας καταγράφηκαν 835 θάνατοι. Ένα 45% αυτών αφορούσε άνδρες που ξυρίζονταν λιγότερο από μια φορά την ημέρα σε σύγκριση με ένα 31% που ξυρίζονταν τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Βέβαια ένα μέρος των θανάτων οφείλονταν στις συνέπειες του καπνίσματος και στο χαμηλό βιοτικό επίπεδο των ανδρών που δεν ξυρίζονταν συχνά. Το κάπνισμα, όμως, δεν ήταν επαρκές για να εξηγήσει από μόνο του τον αυξημένο κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα που διέτρεχαν οι άνδρες αυτοί.
 
Οι άνδρες, λοιπόν, που δεν ξυρίζονται συχνά βρέθηκε ότι δεν παντρεύονται το ίδιο συχνά και εργάζονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Ακόμη, έχουν λιγότερους οργασμούς και πιο...σύντομους.
Η σειρά, λοιπόν, είναι: λιγότερο σεξ, χαμηλότερη παραγωγή ανδρικών ορμονών (που θεωρείται ότι επηρεάζουν την εναπόθεση λίπους στις αρτηρίες), περισσότερα καρδιακά, λιγότερο ξύρισμα (μικρότερος ρυθμός παραγωγής γενιών).