web stats

28.8.11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΙΡΚΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, Ο Λεωνίδας Κύρκος ο οποίος σφράγισε με τη δράση του τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας

Ο Λεωνίδας Κύρκος, υπήρξε πολιτικός με διορατικότητα, μετριοπάθεια και αταλάντευτη προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Έδωσε τις δικές του μάχες για μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία.

Με την πολιτική του δράση, την αγωνιστική του διαδρομή, την επαναστατική πολιτική του σκέψη και το πάθος του για την ανανέωση του Αριστερού κινήματος, σημάδεψε για δεκαετίες την ελληνική πολιτική σκηνή και την ιστορία της Αριστεράς στην πατρίδα μας.

Ο Λεωνίδας Κύρκος, στην πολυτάραχη πολιτική πορεία του ήταν ένας πρωτοπόρος και ασυμβίβαστος ηγέτης της αριστεράς.  Η συμβολή του στην υπόθεση της δημοκρατίας και στην ανύψωση του πολιτικού διαλόγου και της αντιπαράθεσης αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα. Αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων για ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.

Όσοι τον γνώρισαν, έμαθαν να συνδυάζουν την ανθρωπιά την ηθική, τη δικαιοσύνη και την ανιδιοτέλεια, με την μαχητικότητα και τη πολιτική αντιπαράθεση.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια