web stats

1.8.11

με μια ματιά

Από ανεξάρτητους φορείς πρόκειται να αξιολογηθεί το προσωπικό της ΕΡΤ στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης της δημόσιας τηλεόρασης, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση του προσωπικού θα έχει σκοπό την αξιοποίησή του με απόλυτα διαφανή τρόπο και χωρίς κομματικά κριτήρια. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας με τον υπουργό Υποδομών, Γ.Ραγκούση. Οι αυτοκινητιστές που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, προγραμματίζουν να αποκλείσουν το υπουργείο για το επόμενο 48ωρο. «Η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον» είπε στον Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Να γίνει δημόσιος διάλογος με τον υπουργό μπροστά στις κάμερες, ζητά ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θ.Λυμπερόπουλος. Κλειστά τα διόδια στο Ρίο και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Σχολιάστε...


Έξω από το υπουργείο Μεταφορών, στη λεωφόρο Μεσογείων, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, οι ιδιοκτήτες ταξί, επιδιώκοντας νέα συνάντηση με τον Γ.Ραγκούση. Κλειστά από το πρωί τα διόδια του Ρίου και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου. Κλειστή είναι η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και στα δύο ρεύματα. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». «Η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Σχολιάστε...

Αναταραχή έχει προκαλέσει στη ΝΔ η αποκάλυψη των επιστολών του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, που προειδοποιούσε από το φθινόπωρο του 2008 τον Κώστα Καραμανλή για το γεγονός ότι το χρέος γινόταν ανεξέλεγκτο και η χώρα κινδύνευε να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Προς το παρόν, το «γαλάζιο» επιτελείο έχει αποφύγει επίσημο σχόλιο για τις επιστολές Δουκα, ενώ ο ίδιος ο υφυπουργός δήλωσε πως τα στοιχεία που περιέχονται στις επιστολές του ήταν σε γνώση και του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο για οργανισμούς και φορείς με μικρό αριθμό προσωπικού θα προχωρήσουν άμεσα τα σχέδια για συγχωνεύσεις και καταργήσεις, καθώς αναβάλλεται για περίοδο εννέα μηνών η ανακοίνωση του οριστικού σχεδίου της κυβέρνησης για το μέλλον των πολυπρόσωπων οργανισμών.

Σε συμφωνία προχώρησαν τελικά Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για το αμερικανικό χρέος, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφική οικονομική κρίση της χώρας. Η συμφωνία περιλαμβάνει την περικοπή περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων των δαπανών για τα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ θα θεσπιστεί μία επιτροπή, η οποία μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβρη θα προχωρήσει σε προτάσεις για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος. «Η συμφωνία αυτή εφόσον υιοθετηθεί και από το Κογκρέσο θα αποτρέψει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε στάση πληρωμών» είπε ο Ομπάμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για μια διακομματική συμφωνία επί του σχεδίου για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ και τη μείωση των κρατικών δαπανών. Το ABC μετέδωσε ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχουν ενημερωθεί ήδη μέλη του Κογκρέσου, ωστόσο ο Λευκός Οίκος μιλά για λανθασμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν και διαψεύδει τα περί επίτευξης συμφωνίας.

Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανοδικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές και με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.220,62 μονάδες σημειώνοντας άνοδο, σε ποσοστό 1,37%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,339 εκατ. ευρώ. Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, στον απόηχο της συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος.

Να μιλούν με ενιαία φωνή και να ακολουθήσουν πιστά τη συμφωνία που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ζητά με συνέντευξή της στους Financial Times η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η ίδια υποστηρίζει ότι οι δημόσιες συγκρούσεις μεταξύ υπουργών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δημιούργησαν σύγχυση στις αγορές.

Η Μπλάκμπερν δεν δείχνει να τα παρατάει και όπως προκύπτει από τον βρετανικό Τύπο, έχει καταθέσει βελτιωμένη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο παίκτης είναι θετικός ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, η οποία καλείται να αποφασίσει οριστικά αν θα δεχθεί την νέα πρόταση που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ! Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Ντουγκλάο.

Το κενό που έχει αφήσει ο Ντιόπ προσπαθούν να καλύψουν στην ΑΕΚ που αναζητούν αμυντικό μέσο. Τις τελευταίες ημέρες έφτασε φαξ στα γραφεία της Ένωσης τα οποία προτείνουν τον Γκανέζο διεθνή Στέφεν Άπια, ο οποίος θεωρείται καλή περίπτωση και εξετάζεται. Ωστόσο, η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ δεν της επιτρέπει να κάνει... πολλά όνειρα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Ολλανδία και πλέον στο Λιμάνι επίκειται συνάντηση του προέδρου της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε ώστε να ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με το ρόστερ αλλά αυτό που «καίει» πιο πολύ από όλα τα θέματα είναι η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Ο Ισπανός έχει μια λίστα με ονόματα στα χέρια του και ανάμεσα από αυτούς θα επιλέξει για τον παίκτη που θα προσπαθήσει η διοίκηση να αποκτήσει...