web stats

26.8.11

Πόρτο και Μπαρτσα - Ευρωπαϊκό σούπερ καπ απόψε (21:45, ΝΕΤ)

Πόρτο και Μπαρτσελόνα παίζουν για το ευρωπαϊκό σούπερ καπ

Τον δεύτερο τίτλο τους στη σεζόν, πριν καν μπει ο Σεπτέμβριος, θα διεκδικήσουν απόψε (21:45, ΝΕΤ) η Μπαρτσελόνα και η Πόρτο στο Λουί Ντε του Μονακό. Οι «μπλαουγκράνα» πήραν πριν από λίγες ημέρες το Σούπερ Καπ Ισπανίας (απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης) και οι «δράκοι» σήκωσαν το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας (κόντρα στη Βιτόρια Γκιμαράες), όμως τώρα θέλουν να κατακτήσουν το Σούπερ Καπ Ευρώπης.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ενισχύθηκε το φετινό καλοκαίρι με την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγκας (έδωσε 45 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ) και του Αλέξις Σάντσες (30 εκατ. ευρώ από την Ουντινέζε), ενώ οι Πορτογάλοι πούλησαν τον πρώτο τους σκόρερ την περσινή σεζόν, Φαλκάο, έναντι 45 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο Βίλας Μπόας που οδήγησε την Πόρτο στην κατάκτηση του Europa League έγινε προπονητής της Τσέλσι και πλέον τα ηνία της Πόρτο ανέλαβε ο Βίτορ Περέιρα.

Την περσινή σεζόν οι Καταλανοί κατέκτησαν το ισπανικό Πρωτάθλημα, το Champions League και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Από την πλευρά της, η πορτογαλική ομάδα σήκωσε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, αλλά και το Europa League.

Την αποψινή αναμέτρηση θα διαιτητεύσει ο 38χρονος Ολλανδός, Μπιορν Κούιπερς.

Όταν μιλάνε οι αριθμοί…

* Όγδοη φορά η Μπαρτσελόνα θα παίξει σε τελικό Σούπερ Καπ Ευρώπης, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

* Έντεκα τίτλους έχει κατακτήσει η Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα και αν σήμερα κερδίσει η ομάδα του, τότε θα πάρει το δεύτερο Σούπερ Καπ (κάτι που έχουν πετύχει ο Ρέιμοντ Γκέταλς, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Αρίγκο Σάκι, ο Λουίς Φαν Χάαλ και ο Κάρλο Αντσελότι).

* Το 1987 ήταν η μοναδική φορά που η Πόρτο κατέκτησε το Σούπερ Καπ, έχοντας χάσει τους τελικούς του 2003 (ως κάτοχος του Κυπέλλου UEFA) και το 2004 (ως κάτοχος του Champions League).

* 24 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που κάποια πορτογαλική ομάδα επικράτησε της Μπαρτσελονα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα / 4-3-3): Βαλντές, Άλβες, Μασεράνο, Αμπιντάλ, Αντριάνο. Ινιέστα, Μπούσκετς, Τσάβι, Μέσι, Βίγια, Πέδρο.

Πορτο (Περέιρα / 4-3-3): Έλτον, Σαπουνάρου, Οταμεντί, Ρολάντο, Φουτσίλε, Γουαρίν, Φερνάντο, Μοουτίνιο, Σόουζα, Χουλκ, Κλέμπερ.

Πηγή: sportfm.gr