web stats

8.7.11

«Ή δέχεσαι μείωση μισθού και ωραρίου ή απολύεσαι».

Με αυτόν τον ωμό εκβιασμό καλούν τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα να υπογράψουν τροποποίηση της σύμβασής τους και να εργαστούν με μερική απασχόληση 7 ωρών που συνοδεύεται από "κυλιόμενο ωράριο" και φυσικά αντίστοιχη μείωση των αποδοχών.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην ΟΤΟΕ, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στην Εθνική έχουν από 2 έως 12 χρόνια, ωστόσο ως ενοικιαζόμενοι δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ σαν τραπεζοϋπάλληλοι, αφού εταιρείες - εργολάβοι παίζουν τον ρόλο του μεσάζοντα, ανάμεσα στον εργαζόμενο και την τράπεζα, κάνοντας ουσιαστικά το σύγχρονο δουλεμπόριο.
"Είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι μέσα στην κρίση μειώνεται το outsourcing. Αντίθετα νέες εταιρείες ενοικίασης ξεκινούν τη δραστηριότητά τους εντός της τράπεζας, ενώ άλλες αναβαθμίζονται", υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα η Action Line αναλαμβάνει τηλεφωνικές υπηρεσίες in-site με υπαλλήλους 4ωρίτες που ήδη εκπαιδεύονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Μοσχάτου. Προορίζονται να αντικαταστήσουν όσους ήδη απολύθηκαν από την ICAP, και όσους πρόκειται να απολυθούν;
Στη Mellon μετακινούνται όσοι από τους απολυμένους δεχθούν να προσληφθούν με αλλαγή ειδικότητας (υπάλληλος γραφείου από χειριστής Η/Υ) με μείωση μισθού περίπου 200 ευρώ. Να δούμε αν θα γίνει παρέμβαση στη διοίκηση της ΕΤΕ και από την ΟΤΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα.