web stats

27.7.11

με μια ματιά

Τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη ληστεία του υποκαστήματος των ΕΛΤΑ, στο Κερατσίνι, συνελήφθησαν σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη. Προηγήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας με τη συμμετοχή ανδρών των ΕΚΑΜ και την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Περιστατικό ήπιας εγκεφαλίτιδας χαρακτηρίζουν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2011. Το περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τον ιό ταυτοποιήθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ και αφορά σε ενήλικα ασθενή κάτοικο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.


Διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη της κυβέρνησης και τραπεζίτες ξεκινά το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται η εξειδίκευση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και η ενταντικοποίηση του κυβερνητικού έργου. Ειδικότερα, όσον αφορά στις τράπεζες, στο επίκεντρο βρίσκεται το θέμα της ρευστότητας. Η συνάντηση με τους τραπεζίτες πραγματοποιείται μία μέρα πριν από τη διάσκεψη εργασίας για το θέμα της ανταλλαγής των ομολόγων με τη συμμετοχή του IIF στην Αθήνα.

Παρέμβαση για το θέμα των ταξί έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου, στηρίζοντας την επιλογή του Γ.Ραγκούση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ταξί υπεύθυνη στάση. «Θα γίνει διαλογος και θα προχωρήσουμε με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ταξί» σημείωσε. Συνάντηση από τον πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Κριτική και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ουκρανικό δικαστήριο αποφάσισε να μην υπάρξει κράτηση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία δικάζεται με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από το δικαστήριο την κράτησή της.

Με 293 ψήφους κατά, 250 υπέρ, 21 αποχές και την καθοριστική ψήφο της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς η ιταλική Βουλή είπε «όχι» στην έγκριση νόμου που προώθησε το Δημοκρατικό Κόμμα κατά της ομοφοβίας. Οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε «εκλογικό μποϊκοτάζ» των κομμάτων που εναντιώθηκαν στην έγκριση του νόμου.


Ελεγχόμενη έκρηξη σε αποθήκη που είχε νοικιάσει ο Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ έξω από το Όσλο πραγματοποίησε η αστυνομία της Νορβηγίας, στο πλαίσιο των ερευνών για το μακελειό της 22ας Ιουλίου. «Αθώα» αποδείχθηκε η αποσκευή που εντοπίστηκε στον κεντρικό σταθμό της πρωτεύουσας, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές. Την ίδια στιγμή, έρευνες διεξάγονται και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν διασυνδέσεις του 32χρονου. Από τον χάρτη των ερευνών βγαίνει προς το παρόν η Βρετανία, αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία για συνδέσμους του 32χρονου στο Λονδίνο. Ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού δηλώνουν οι Νορβηγοί.
Υπέρ του νομοσχεδίου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις ενεργειακές αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και την έρευνα υδρογονανθράκων τάχτηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή, πέρα από την κυβέρνηση, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι η πολιτική για την ενέργεια πρέπει να γίνει βασικός άξονας για την ανάπτυξη.

Σε πτωτική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 1.229,79 μονάδες, σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,28%. Απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Με την κλήρωση για την διαμόρφωση των προκριματικών ομίλων στην ευρωπαϊκή ζώνη, αρχίζει τυπικά το Μουντιάλ του 2014, που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία. Οι αναμετρήσεις των προκριματικών ομίλων θα διεξαχθούν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 και στην κληρωτίδα, το Σάββατο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα μπουν τα ονόματα 53 ευρωπαϊκών χωρών. Η Εθνική Ελλάδας θα είναι επικεφαλής ομίλου, μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Νορβηγία. Οι «λεγεωνάριοι» του Σάντος για το φιλικό με τη Βοσνία. Ουρουγούαη και Χιλή... έριξαν μια θέση την Εθνική για τον μήνα Ιούλιο.

Με προορισμό το Λουξεμβούργο, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς την Πέμπτη (20:00) θα αντιμετωπίσει την Ντιφερντάνζ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League. Οι παίκτες του Χάβι Γκράθια είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ, αλλά δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουν την Κυπελλούχο Λουξεμβούργου. Ο Λεάντρο Άλβαρες, δεν έκρυψε την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα: «Είμαστε πανέτοιμοι. Δεν θα είναι εύκολο. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι».

Την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, από το Τόπλιτσε της Σλοβενίας, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας. Ο Ισλανδός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον ρόλο του Γκρέταρσον στη μεταγραφή, την πρόκληση της Ελλάδας μετά από όσα έμαθε για την ΑΕΚ και υποσχέθηκε να δείξει τον «Iceman» της Τσέλσι και της Μπαρτσελόνα και δεσμεύτηκε να «κάνουμε τους οπαδούς μας ευτυχισμένους».