web stats

29.7.11

με μια ματιά


Την πρόταση του ΚΚΕ για την «ενίσχυση του λαϊκού αγώνα» και την ανατροπή της «αντιλαϊκής πολιτικής με τη λαϊκή εξουσία», ανέλυσε η γγ της του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της ομιλίας της, στην πλατεία Πυθαγόρα, στη Σάμο.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί κρίνεται σήμερα, Παρασκευή, από τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Μεταφορών, Γ.Ραγκούση. Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί. Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της συνάντησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ.Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.


Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Παράλληλα, σχεδιάζεται επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.

Ώρες αγωνίας ζουν κάτοικοι του Δήμου Αγ.Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης, καθώς μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Ακούμια, ανάμεσα στα χωριά Κεντροχώρι, Κρύα Βρύση και Πλατανιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και απειλεί σπίτια. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Αρκετοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν στις αυλές τους. Σε επιφυλακή επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής για περαιτέρω ενισχύσεις.

Τεράστια μείωση στις δαπάνες για τα φάρμακα πέτυχε το Δημόσιο, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε δημοπρασία για την προμήθεια τεσσάρων φαρμάκων, με την οποία το υπουργείο Υγείας πέτυχε κατά 79,8% μειωμένη τιμή.

Εκ νέου ανακρίνεται σήμερα, Παρασκευή, ο 32χρονος Νορβηγός Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ από την αστυνομία, εν μέσω αμφιβολιών για το κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί του περί εκτεταμένων διασυνδέσεων με πρόσωπα και ομάδες ομοϊδεατών του διεθνώς. Πρόκειται για την δεύτερη ανάκριση του Μπρέιβικ μετά τη σύλληψή του. Μια εβδομάδα μετά τις φονικές επιθέσεις στο νησί Οτόγια οι Αρχές της Νορβηγίας μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Όσλο.

Δικαστήριο της Τυνησίας καταδίκασε ερήμην τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι και τον γαμπρό του σε 16 χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία της διαφθοράς. Το δικαστήριο, επίσης, επέβαλλε στον Μπεν Άλι και στον γαμπρό του, Σακχερ αλ-Ματέρι, χρηματικό πρόστιμο 70,65 εκτομμυρίων δολαρίων. Επίσης, η κόρη του Μπεν Άλι, Νισρίν, καταδικάστηκε ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκισης, ενώ επιβλήθηκε και σε εκείνη χρηματική ποινή.

Ανοιχτή επιστολή του Ιταλού υπουργού Οικονομικών δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα Corriere della Sera, στην οποία ο Τζούλιο Τρεμόντι αναφέρεται στην υπόθεση του πολυτελούς διαμερίσματος στο οποίο διέμενε στη Ρώμη και το οποίο ανήκει σε πρώην συνεργάτη του που βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά. «Έκανα λάθος, όχι παρανομία» απαντά στους επικριτές του ο Τζ.Τρεμόντι.

Νέα τραγική τροπή παίρνει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τη News of the World μετά την αποκάλυψη ότι η βρετανική ταμπλόιντ παρακολουθούσε και τη μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2000. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ντετέκτιβ που συνεργαζόταν με την εφημερίδα παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο που η ίδια η Ρεμπέκα Μπρουκς -η πρώην «σιδηρά κυρία» του ομίλου Μέρντοχ- είχε χαρίσει στη Σάρα Πέιν.

Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι η 32χρονη καμαριέρα, η οποία-όπως ανέφερε ο δικηγόρος της-εάν η Δικαιοσύνη καταλήξει στην κατάργηση της δίκης στο ποινικό της σκέλος, θα υποβάλει αγωγές στα αστικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση και τόκους. «Κλαίω όλη μέρα με την κόρη μου» είπε σε συνέντευξη Τύπου η Ναφισάτου Ντιαλό.

Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να παρουσιάζει εικόνα σταθεροποίησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί στις 1.207,01 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,09%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,97 εκατ. ευρώ.

Ριζικές αλλαγές αναμένονται στο τραπεζικό σύστημα, λόγω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας. Την ώρα που στο προκήνιο έρχονται σενάρια συνενώσεων, οι τραπεζίτες βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση της χρυσής τομής που θα περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό τις ζημίες που θα εγγράψουν οι τράπεζες από την ανταλλαγή ομολόγων. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος κάλεσε τους μετόχους των τραπεζών να προβούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σημειώνοντας πως η κεφαλαιακή ενίσχυση «θα γίνει ούτως ή άλλως».

Το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, από το επίπεδο Αa2 όπου βρίσκεται σήμερα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Η επανεξέταση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί υπό το φως της δημοσιονομικής κατάστασης της Ισπανίας, αλλά και εξαιτίας του «προηγούμενου» που δημιούργησε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα διάσωση της Ελλάδας, εντείνοντας έτσι τους κινδύνους για τους επενδυτές, κατόχους ομολόγων χωρών στην περιφέρεια της Ευρωζώνης.

Ο ΠΑΟΚ πήρε αποτέλεσμα πρόκρισης μέσα στη Νορβηγία επί της Βαλερένγκα, πραγματοποίησε αρκετά καλή αποόδοση δεδομένων του χρονικού σημείου και των απουσιών του, ωστόσο ο Λάσλο Μπόλονι παρέμεινε ρεαλιστής και δεν παρέλειψε να κάνει και πάλι τα παράπονά του. «Ελπίζω μία μέρα να παίξουμε πιο γρήγορα, πιο επιθετικά και πιο ψηλά στο γήπεδο. Αυτήν την περίοδο πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Να κάνουμε αυτά που μπορούμε και όχι αυτά που θέλουμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Με 1,5 πόδι στα πλέι-οφ του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ που νίκησε την Βαλερένγκα με 2-0 στο «Ούλεβαλ» και στη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου στην Τούμπα θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την πρόκριση. Ο Βιεϊρίνια στο 72' και ο Πάμπλο Γκαρσία στο 90' πέτυχαν τα γκολ του «Δικεφάλου» που κατά διαστήματα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά τις ελλείψεις του.

Στη «σκιά» της απόφασης για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου στην Β΄ Εθνική, η θεσσαλική ομάδα νίκησε 3-0 την Ντιφερντάνζ στο «Ζοσί Μπαρτέλ» του Λουξεμβούργου, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Αιγκ. Ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Τα τέρματα για την ομάδα του Χάβι Γκράθια σημείωσαν οι Σκέμπρι (67'), Ακόστα (71') και Σολάκης (90').