web stats

24.6.11

Αγριότητα για μισθωτούς – συνταξιούχους

* Φορολογείται εισόδημα 570 ευρώ μηνιαίως, κατά κεφαλήν φόρος 300 ευρώ σε επιτηδευματίες, αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης
* Στραβά μάτια για φοροφυγάδες
* Αλ. Τσίπρας: Συνυπεύθυνοι για το... έγκλημα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σοκάρουν τα φορολογικά μέτρα που παρουσίασε χθες ο Ευ. Βενιζέλος ως συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς είναι πολύ σκληρότερα ακόμη και από αυτά που είχαν αρχικώς ζητηθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το αφορολόγητο εισόδημα για μισθωτούς και συναξιούχους έπεσε από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ ή 570 ευρώ τον μήνα. Η διαφορά, τα 4.000 ευρώ, φορολογείται με 10% ή 400 ευρώ για όλους, μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 επιβάλλεται -έως το 2015- έκτακτη εισφορά 1-5% για το σύνολο του εισοδήματος από το μηδέν. Με άλλα λόγια, το βάρος καλούνται να σηκώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και γενικότερα όσοι έχουν φορολογική συνείδηση.

Η κατά κεφαλήν εισφορά που επιβάλλεται στους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, 300 ευρώ μεσοσταθμικά, ανάλογα με την περιοχή που δραστηριοποιούνται, αποτελεί αδικία για τους φορολογικά συνεπείς και επιβράβευση, αν όχι αμνήστευση, για τους φοροφυγάδες, όσους αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους. Ουσιαστικά η όποια προσπάθεια εντοπισμού και φορολόγησης των διαφευγόντων εγκαταλείπεται...

Αλ. Τσίπρας: "Την υπογραφή, αυτό το ιστορικό έγκλημα, δεν θα τη βάλουν μόνον οι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, αλλά όλοι όσοι ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο".