web stats

30.4.11

Άγιος σε χρόνο ρεκόρ

Στην αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' προχωρά το Βατικανό την Πρωτομαγιά. Αγρύπνια στη Ρώμη που φορά τα γιορτινά της. Παρούσα στην τελετή και η μοναχή που θεράπευσε ο εκλιπών

Έχει φύγει από τη ζωή εδώ και σχεδόν 5 χρόνια… αλλά είναι ακόμα και σήμερα στις καρδιές όλων των Καθολικών.

Ο λόγος για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β' που αναμένεται να αγιοποιηθεί την Πρωτομαγιά στην Ρώμη.
Η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της αναμένοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Η μορφή του Ιωάννη Παύλου Β' κυριαρχεί  στους δρόμους της Ρώμης  με αφίσες να βρίσκονται παντού στην πόλη, ενώ  σε κεντρικά σημεία στήνονται γιγαντο-οθόνες που θα αναμεταδώσουν την τελετή.

Είδη από την περασμένη  Παρασκευή  ανοίχτηκε ο τύμβος του Ιωάννη Παύλου για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέρετρο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου θα τεθεί σε προσκύνημα.

Εκεί  θα παρευρεθούν μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών. Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία, χώρα καταγωγής του,  για να τοποθετηθεί σε εκκλησία που θα του αφιερωθεί.
Σύμφωνα με την Καθολική θρησκεία  πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 50 χρόνια από το θάνατο κάποιου για να αγιοποιηθεί, αλλά για τον Ιωάννη Παύλο Β' οι διαδικασίες προχωρούν αρκετά γρήγορα.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν επίσημα το βράδυ του Σαββάτου με αγρύπνια, το τελευταίο στάδιο πριν από την αγιοποίηση του κατά κόσμον Καρόλου Βοϊτίλα.
Παρούσα στην αγρυπνία θα είναι και η Γαλλίδα μοναχή, η θεραπεία της οποίας θεωρήθηκε από το Βατικανό ως το θαύμα που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου.

Η αδελφή Μαρί Σιμόν Πιερ έπασχε από Πάρκινσον αλλά θεραπεύτηκε τον Ιούνιο του 2005, σύμφωνα με την εκκλησία κατόπιν θαυματουργής παρέμβασης του πρώην πάπα, ο οποίος είχε πεθάνει στις 2 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Ο Ιωάννης Παύλος έπασχε και αυτός από την ίδια ασθένεια.

Η αγρυπνία θα τελεστεί στο Σίρκους Μάξιμους, το ρωμαϊκό αρματοδρόμιο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της οκτώ εκκλησίες της ιταλικής πρωτεύουσας θα παραμείνουν ανοιχτές όλη τη νύχτα για να δέχονται όσους προσκυνητές επιθυμούν να προσευχηθούν.
Apo news247.gr