web stats

28.4.11

Τα νέα με μια ματιά

Αργά την Τετάρτη συνελήφθη στην περιοχή του Βύρωνα, ο εφοριακός της ΚΓ' ΔΟΥ Αθηνών, στην Κυψέλη, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.

Αποφασιστικό χτύπημα στο «τέρας της γραφειοκρατίας» επιχειρεί να καταφέρει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε στη Βουλή. Τις επόμενες ημέρες, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, που αποβλέπει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη -που πλέον θα μπορεί να εξασφαλίσει πιστοποιητικά από το σπίτι του-, την πάταξη της διαφθοράς, τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, αλλά και στη μείωση του διοικητικού κόστους κατά 25%.

Κλήσεις για να απολογηθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου απέστειλε σε 25 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ο γ' ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Κ.Αλεξίου. Ανάμεσα σε όσους καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του είναι ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ.Λεμούσιας, ακόμη και ο πρώην δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος.

Εκτεταμένη επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν 400 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας για τον έλεγχο παράνομων μεταναστών, την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της πορνείας και του εμπορίου ναρκωτικών.
Ένταση επικρατεί στις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, μετά την απόφαση του Καβαλιέρε να συμμετάσχει η Ιταλία στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό και την παραμικρή λεπτομέρεια έχει προγραμματιστεί ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, την Παρασκευή 29 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής, που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ από τις 07:15 το πρωί, ενώ στις 10 θα φτάσει η νύφη. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 11:15, οπότε οι νεόνυμφοι θα αναχωρήσουν για το Μπάκιγχαμ. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα γάμου.

Οι εκατοντάδες Βέλγοι που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με πρωτότυπο τρόπο για την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης στη χώρα τους, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να ξυριστούν για όσον καιρό οι πολιτικοί τους δεν συμφωνούν στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να ακονίζουν τα ξυράφια τους, απελπισμένοι για την πραγματική αποτελμάτωση των διαδικασιών.

Η Φατάχ και η Χαμάς ήρθαν σε μία μάλλον αιφνιδιαστική καταρχήν συμφωνία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών, ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Πριν από τη συμφωνία είχαν προηγηθεί μυστικές συναντήσεις εκπροσώπων των δύο οργανώσεων με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. «Ειρήνη με το Ισραήλ ή τη Χαμάς» το δίλημμα για την Παλαιστινική Αρχή όπως το θέτει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Η συμφωνία των δύο πλευρών, αν ευοδωθεί, βάζει τέλος σε ένα σχίσμα που κρατούσε από το 2007 και δίχασε τους Παλαιστίνιους.

Την κατασκευή νέας θαλάσσιας διόδου που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά εξήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Το τεράστιο κατασκευαστικό έργο, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στοχεύει στην αποσυμφόρηση του Βοσπόρου.
Δεν θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες που υπέβαλλαν την περιοδική δήλωση ΦΠΑ τρίτου τριμήνου 2010 μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet χωρίς να έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Η μεγάλη μάχη ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα (0-2 τελικό) στον ημιτελικό του Champions League, καθηλώνει ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Λίγες ημέρες μετά το πρόσφατο ραντεβού τους στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, όπου η «Βασίλισσα» σήκωσε το τρόπαιο στη Βαλένθια, οι δυο τους έχουν άλλη μια ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.