web stats

30.4.11

Πρωτομαγιά 2011


Πρωτομαγιά 2011 Επιτακτική η ανάγκη για ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης Κυβέρνησης .Ε.Ε. ΔΝΤ  

125 χρόνια πέρασαν από την πρωτομαγιά του 1886 τότε που οι εργάτες του Σικάγου απείργησαν για πρώτη φορά διεκδικώντας 8ωρο και μια καλύτερη αξιοπρεπή ζωή. 125 χρόνια αγώνων άλλα και αίματος της εργατικής τάξης που κάθε τέτοια μέρα δεν διεκδικεί απλά τα δικαιώματα της στην δουλειά και την βελτίωση της θέσης της άλλα προβάλει παράλληλα και τον απελευθερωτικό της ρόλο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση για μια κοινωνία των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών .

Κάτω από τα κόκκινα λάβαρο συνενώνονται και κινητοποιούνται εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλες τις γωνιές της γης στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια σε κυβερνήσεις που πτωχεύουν με την νεοφιλελεύθερη πολική τους τον λαό μέρα με την μέρα.

Οι περικοπές μισθών, ο ακρωτηριασμός δικαιωμάτων, οι απολύσεις, η επιβολή ελαστικής εργασίας, η ανεργία και η νέα φτώχεια, γίνονται το μέλλον που μας επιφυλάσσουν, αν το εργατικό κίνημα δεν αντεπιτεθεί ,αν δεν διαμορφωθούν οι όροι για την συγκρότηση ενός ενιαίου εργατικού μετώπου ικανού να ανατρέψει την επίθεση και να νικήσει.

 Για να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης Ε.Ε που επιδιώκουν να πάρουν πίσω όλες της κατακτήσεις των εργαζομένων που έγιναν με αίμα και θυσίες 125 πρωτομαγιών, μόνη λύση είναι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να προχωρήσουν τώρα σε πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό, να ανατρέψουν το Μνημόνιο, και την κυβέρνηση να επιβάλουν εδώ και τώρα μονομερή στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, έξοδο από ΟΝΕ, ευρώ και ΕΕ.

Σε ανακοινώσεις τους το ΕΚΑ η ΓΣΕΕ Η ΑΔΕΔΥ καλούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 10,30 στο μουσεία και πορεία σε Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε και το ΠΑΜΕ στις 10 στην πλατεία συντάγματος
ΝΓ.