web stats

25.3.11

Τα νέα με μια ματιά

  • Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, στον οικισμό αθίγγανων, με 25χρονο πατέρα να κατηγορείται πως βίασε μέχρι θανάτου το 18μηνο κοριτσάκι του και τραυμάτισε την ηλικίας οκτώ ετών κόρη του.
  • Αναφορές στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην τραγωδία που βιώνει η Ιαπωνία περιλαμβάνει το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο κ. Παπούλιας δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και «στην παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές». Με ανάλογες αναφορές και τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
  • Μεταρρυθμίσεις, άρση απαγορεύσεων, διάλογο με τους αντικαθεστωτικούς, ακόμα και αυξήσεις μισθών, προανήγγειλε το καθεστώς της Συρίας, υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής για το αιματοκύλισμα στη χώρα. Η εκπρόσωπος της προεδρίας αν και έδειξε «ξένους υποκινητές» των ταραχών, διέψευσε ότι υπήρξε εντολή για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και έκανε λόγο για «μεμονωμένα ανθρώπινα λάθη». Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι ευθύνονται για τις δολοφονίες διαδηλωτών.
  • Οι επιχειρήσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταϊτσί στη βορειοανατολική Ιαπωνία μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα, υποστηρίζει τώρα η διαχειρίστρια εταιρία Tepco, ανακοινώνοντας παράλληλα πως το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 έχει υποστεί ζημιές. Δράση για την αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης αναλαμβάνουν και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι, περισσότεροι από 17.000 οι αγνοούμενοι.
  • Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε σε αξιωματούχους των ΗΠΑ που διεξάγουν έρευνα ότι δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.
  • Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Μιανμάρ από τον ισχυρό σεισμό των 7 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη στη μεθόριο της χώρας με την Ταϊλάνδη και το Λάος.
  • Τέρµα στη χαρτούρα των αποδείξεων που απαιτείται να μαζεύει ο καταναλωτής για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ βάζει η φοροκάρτα που µπαίνει στη ζωή µας από τον Μάιο. Χωρίς άλλα στοιχεία του φορολογούμενου η κάρτα, για να μην υπάρχουν ενστάσεις από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
  • Για τον Ιούνιο μετέθεσαν οι «27» τις τελικές αποφάσεις για τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, μετά και τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε από το αίτημα της γερμανικής πλευράς για «επιμερισμό» της συνεισφοράς της στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης και μετά το 2013. Συμφωνία για το «Σύμφωνο του Ευρώ», που προβλέπει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών χωρών. Στη σκιά της πορτογαλικής κρίσης συνεχίζεται την Παρασκευή η Σύνοδος Κορυφής.
  •  «Να πάρουμε τη νίκη κόντρα στην Μάλτα ακόμα και με μισό μηδέν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Βαλέτα.