web stats

30.3.11

“βεβαιότητα”για να κλείσει οριστικά το 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου.

Apo sfedona.gr
Και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για περικοπή δαπανών αλλά και ο Κορίνθιος αρμόδιος Υπουργός Πάνος 

Μπεγλίτης φαίνεται πως και αυτός είναι αποφασισμένος να βάλει λουκέτο στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος.
Το θέμα αναφέρει σε δημοσίευμά του το χθεσινό vima.gr φροντίζοντας μάλιστα ως εφημερίδα που είναι πολύ “πλησίον” του Κορίνθιου Υπουργού να του μπλέξει όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και το ανάλογο εγκώμιο για την πρωτοποριακή και μη μικροπολιτική αυτή απόφασή του!
 
“Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση του υπουργείου για κατάργηση ορισμένων στρατιωτικών μονάδων, χωρίς ακόμα να οριστικοποιηθούν ποιες μονάδες καταργούνται, μεταφέρονται ή συγχωνεύονται, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς βουλευτές (και των δύο μεγάλων κομμάτων) που ζήτησαν τα πράγματα στην εκλογική τους περιφέρεια να παραμείνουν έως έχουν.

Ο κ. Μπεγλίτης, όπως τόνιζαν οι συνεργάτες του, ζήτησε να καταργηθεί η μεγαλύτερη και αρχαιότερη στρατιωτική μονάδα στην εκλογική του περιφέρεια, που είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή.”

Άρα μην γελιόμαστε η “πληροφορία” δεν είναι από “συνεργάτες του” αλλά είναι ουσιαστικά διοχετευμένη απόφαση του ίδιου του Υπουργού και της Κυβέρνησής του . Οπότε τέλος εποχής για το στρατόπεδο από το οποίο πέρασαν δεκάδες χιλιάδες νεοσύλλεκτοι και εκπαιδεύτηκαν για την μαμά-πατρίδα.

Το θέμα όμως για εμάς τους Κορίνθιους δεν είναι με ποιο τρόπο μάθαμε την είδηση.
Την οποία βέβαια λίγο-πολύ την ξέραμε αφού το είχε ξαναπεί ο Υπουργός στο παρελθόν.
Το ζητούμενο είναι ότι στην ιδιοκτησία του στρατού υπάρχει το μεγαλύτερο φιλέτο στην καρδιά της πόλης της Κορίνθου που μπορεί να αξιοποιηθεί για πολλούς λόγους αλλά το κυριότερο για σοβαρούς αναπτυξιακούς λόγους!
Και μην ξεχνάμε ότι εκτός από το στρατόπεδο υπάρχει και μία τεράστια έκταση του στρατού το γνωστό σε όλους “πεδίο βολής” στην Μπαθαρίστρα Κορίνθου.
Μέχρι σήμερα ο τρόπος που εξελίσσεται το θέμα με όλους να πηγαίνουν στον Πάνο Μπεγλίτη και αυτός να μην χαλάει χατίρι σε κανέναν , μας θυμίζει εκείνο το παλιό ανέκδοτο της επταετίας με τον Πατακό και την φράση του που έγινε σλόγκαν: “Γράψτου κι αυτουνού ένα σπίτι”!
Μην φύγουμε λοιπόν από την λογική της μικροπολιτικής των μεταθέσεων και των προαγωγών και μπούμε σε μια άλλη χειρότερη λογική μικροπολιτικής ,των υποσχέσεων σε όλους για μια στέγη και την εύρεση ενός οικοπεδικού χώρου.
Ακούγονται πολλά για Διοικητήριο ,για Πανεπιστήμιο ,για σχολεία , για κλειστό στάδιο , για κολυμβητήριο και για πολλά άλλα ,ακόμα και απίθανα αιτήματα που φαίνεται ότι έχουν λάβει υπόσχεση ότι θα ικανοποιηθούν!
 

Για την νέα χρήση του στρατοπέδου πρέπει να υπάρξει σοβαρή στρατηγική που θα έχει σχέση με το περιβάλλον , την ορθολογική εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών αλλά και στρατηγική που σε μια εποχή ύφεσης και οικονομικού μαρασμού της πόλης και της Κορινθίας γενικότερα χρειάζεται να έχει αναπτυξιακά στοιχεία.
Και τέτοια στοιχεία υπάρχουν πάρα πολλά .
Τα οποία βεβαίως -και ας με συγχωρέσουν- δεν τα γνωρίζουν οι “γενικής παιδείας” πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί . Τα γνωρίζουν πολύ καλά οι τεχνοκράτες , οι οικονομολόγοι , το επιμελητήριο μας και οι επιστημονικοί φορείς του τόπου μας .


Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι επειδή το θέμα δεν είναι μόνο της Κορίνθου αλλά Παγκορινθιακό, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες θα πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλίες. Να οργανώσει σοβαρό κύκλο διαβουλεύσεων με όλους αυτούς τους αρμόδιους φορείς που προαναφέραμε και στους οποίους πρέπει να προσθέσουμε

πολεοδόμους,συγκοινωνιολόγους,περιβαλλοντολόγους κ.ά για το ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του στρατοπέδου και όλων των άλλων περιουσιακών στοιχείων του στρατού.
 

Σε αυτές τις διαβουλεύσεις θα πρέπει και ο Υπουργός ΑΝΥΘΕΑ Πάνος Μπεγλίτης να ανοίξει τα χαρτιά του Υπουργείου. Δεν νομίζουμε και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο στρατός θα παραχωρήσει την σοβαρότατη αυτή περιουσία του “υπέρ υγείας” των στρατευμένων και χωρίς ανάλογα σοβαρά ανταλλάγματα. Αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά και απολύτως καθαρά το συντομότερο δυνατόν και όχι να γίνονται “λογαριασμοί δίχως τον ξενοδόχο!”
Μέχρι τώρα έχω την αίσθηση πως βαδίζουμε με την συνταγή της παλαιοκομματικής εποχής.
Επισκέψεις στα πολιτικά γραφεία , αναρίθμητα αιτήματα και αναρίθμητες υποσχέσεις!
Κάποιοι την ονομάζουν και ” πελατειακό σύστημα ” αυτή την συνταγή!
Επιτέλους να μπει τέλος !
 

Να ξεκινήσουν άμεσα σοβαρές διαβουλεύσεις να μιλήσουν οι ειδικοί και ο στρατός να ανοίξει τα χαρτιά του πριν από τις πολιτικές υποσχέσεις!
Λάκης Γιαννιδάκης
Διαβάστε τo χθεσινό δημοσίευμα από το vima.gr: