7 Φεβρουαρίου 2011

Τους πνίγει η αγανάκτηση


Αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για το χάος που επικρατεί στην Υγεία και τη ταλαιπωρία που υφίστανται
Στους δρόμους της Νέας Κρήνης βγήκαν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σενάρια περί συγχώνευσης ή κατάργησης του νοσοκομείου ΙΚΑ "Παναγία".

Στις 7 το πρωί, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Νέας Κρήνης, στο πάρκο Ούλαφ Πάλμε, συνέχισαν τη διαμαρτυρία στις 9 στο νοσοκομείο ΙΚΑ Παναγία και μετά επέστρεψαν στο ΙΚΑ Ν. Κρήνης.

"Το ΙΚΑ Νέας Κρήνης από τις 6.30 το πρωί ήταν γεμάτο, το «184» δεν λειτουργεί, οι γιατροί απεργούν. Εμείς ενημερώσαμε τους ασθενείς για την κατάσταση που επικρατεί. Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς. Ζητάμε δημόσια και δωρεάν υγεία γιατί οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν να πληρώνουν τα 5 ευρώ για να εξεταστούν στα νοσοκομεία. Πληροφορηθήκαμε ότι θέλουν να κλείσουν το "Παναγία" και να το συγχωνεύσουν με άλλα νοσοκομεία. Αν κλείσει πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ;" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.