web stats

27.2.11

Επικαιρότητα: Ελλάδα

Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποδεικνύει τη βούληση της διεθνούς κοινότητας, για άμεσο τερματισμό της βίας στη Λιβύη και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, με σκοπό την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας.

Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος έως την Πέμπτη.

Περισότερα από 4.500 άτομα, στην πλειονότητά τους κινεζικής καταγωγής, έφτασαν στην Ελλάδα από τη Λιβύη, με ελληνικά πλοία που κατέπλευσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στα λιμάνια του Πειραιά και του Ηρακλείου. Ευχαριστήρια επιστολή Ουέν Τζιαμπάο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή και τη Δευτέρα οι 21.376 δικηγόροι της Αθήνας που έχουν δικαίωμα ψήφου, προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρόεδρό τους για την επόμενη τριετία. Δώδεκα οι υποψήφιοι πρόεδροι και 14 οι συνδυασμοί. Εκλογές την Κυριακή και στους υπόλοιπους 62 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο κατά την άφιξή του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης για την προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την επίθεση η βραδιά-αφιέρωμα στον Κ.Γαβρά ακυρώθηκε. Για «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο Θ.Πάγκαλος.