web stats

3.2.11

Σκληρή με τους αδύναμους

Σκληρή με τους αδύναμους «Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της», είναι το μότο που συνοδεύει καθημερινά τα σχόλια του Τύπου για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων. Η «σκλήρυνση» αυτή περιλαμβάνει ακόμα και τους πλέον αδύναμους κρίκους της κοινωνίας, όπως τους χρόνια εργαζόμενους μετανάστες, που κάνουν απεργία πείνας. 
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν ήταν η παραμονή τους στη Νομική που έφερε στα όριά της την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα δεξιά κόμματα, αλλά το «θράσος» των μεταναστών να ζητάνε έπειτα από πέντε, δέκα, ακόμα και είκοσι χρόνια παραμονής στην Ελλάδα τη νομιμοποίησή τους. 

Με τα δεδομένα της κρίσης, λοιπόν, πόσο θα κόστιζε άραγε στον κ. Ραγκούση να αλλάξει το νόμο, που απαιτεί, για παράδειγμα, υπερβολικό αριθμό ενσήμων, προκειμένου να θεωρηθούν «νόμιμοι»; Ούτε ένα ευρώ από τα έσοδα του κ. Παπακωνσταντίνου δεν χρειάζεται να ξοδευτεί, για να αποδείξει και η Ελλάδα ότι διαθέτει πολιτισμό και να δώσει διέξοδο σε μια παρατεταμένη απεργία πείνας ανθρώπων που στερούνται τα νόμιμα δικαιώματά τους.