Ο κ. Καμίνης ανέφερε πως η πλειοψηφία των μεταναστών απεργών πείνας εισήλθε στη χώρα χωρίς έγγραφα, μετά την τελευταία μαζική νομιμοποίηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη χώρα το 2007. «Ζητούν την τροποποίηση της νομοθεσίας, δεν δικαιούνται νομιμοποίηση», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ικανοποίηση του αιτήματος επί της ουσίας θα υπονόμευε δικαιώματα και θα ερχόταν σε αντίθεση με την θέληση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο δήμος ανέλαβε πρωτοβουλία σε ανθρωπιστικό επίπεδο, παρέχοντας κλινοσκεπάσματα και στρώματα στους απεργούς πείνας, όπως και ότι αποτελεί τη μοναδική αρχή η οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρύτανη Πελεγρίνη για διαβούλευση κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Νομική Σχολή. Αναφερόμενος στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, σημείωσε ότι αυτό αφορά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι «οποιονδήποτε αισθάνεται αδικημένος».
Γενικότερα, εκτίμησε ότι «ουδέποτε το ελληνικό κράτος είχε πολιτική για το μεταναστευτικό» και στηλίτευσε το γεγονός ότι διαχρονικά η Ελλάδα έθετε αυστηρές προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι μετανάστες στην παρανομία και ταυτόχρονα να εγκλωβίζονται στη χώρα.
Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε αίτημα του δημοτικού σύμβουλου Νίκου Μιχαλολιάκου να συζητηθεί η εισήγηση του Δ’ τμήματος του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου ταχθεί υπέρ της εισήγησης του Δ’ τμήματος, θα θέσει όπως είπε την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτείας, διότι θα αμφισβητείται πλέον η σύνθεση και η εγκυρότητα του δημοτικού συμβουλίου.