web stats

30.12.10

Δημοτικό συμβούλιο στο πνεύμα των ημερών.

Δημοτικό συμβούλιο στο πνεύμα των ημερών.
 Από dimotika.blogspot.com
Τετάρτη βράδυ 29 Δεκεμβρίου 2010 έγινε το δημοτικό συμβούλιο στο πνεύμα των ημερών.
Με Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με φιλοφρονήσεις, γλυκόλογα, ευχές, αλλά και μπουφέ με μελομακάρονα και κουραμπιέδες, νόμιζαν μερικοί ότι θα κλείσει η χρονιά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  που έγινε στο δήμο μας, αλλά έπεσαν έξω.
Στο πνεύμα των ημερών, άρχισαν κάποιες κακίες και επιθέσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Στην αρχή ο Πρόεδρος ζήτησε στα προ ημερησίας να...
είναι όσο  γίνεται πιο σύντομοι και να αρκεστούν στις ευχές.
Το είπε, δεν το είπε, ελάχιστοι τον άκουσαν.

Στο κλίμα των ημερών χωρίς να αναφερθώ σε ονόματα κατηγόρησαν τον Γκιώνη για διάφορα πράγματα, όπως γιατί έκανε τα εγκαίνια, γιατί έδιωξε Άγιες μέρες από την Δ.Α.Ε.Τ υπάλληλο, γιατί εγκατέλειψε τα Ίσθμια και το Καλαμάκι, γιατί κόστισαν περισσότερα χρήματα τα έργα και άλλα τέτοια Χριστουγεννιάτικα.

Φανταστείτε ότι έλειπε ο Π.Παύλου και αυτό το επισημαίνω γιατί μερικοί υποστήριζαν οτι εκείνος έφταιγε για όλα.

Έτσι φτάσαμε στο εορταστικό κομμάτι της συνεδρίασης που είχε γεμίσει ο Γκιώνης της μπαταρίες,  και άρχισε να απαντά σε όλους για όλα, χωρίς όμως να παραβλέψει να πει για τα έργα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.
Είπε ότι ρώτησε τον Λογοθέτη αν είχε αντίρρηση στο θέμα των εγκαινίων και ο Λογοθέτης του απάντησε, ότι δεν έχει καμιά αντίρρηση.

Εξήγησε τους λόγους που αναγκάστηκε να διώξει από την Δ.Α.Ε.Τ την υπάλληλο, είπε ότι το Συνεδριακό κέντρο δεν έχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο το φανάρι που πρέπει να μπει στην διασταύρωση, έτσι ώστε να μπορεί να πάρει και την άδεια λειτουργίας.

Είπε ότι δούλεψε σκληρά και ότι έτρεχε από το πρωί έως το βράδυ, από υπουργείο σε υπουργείο όλα αυτά τα χρόνια, για να τα καταφέρει με όλα αυτά τα έργα.

Πάντα μέσα στο πνεύμα των ημερών είπε στον Λογοθέτη ότι κάποιος από τους 16 νέους συμβούλους του πήρε τηλέφωνο το ΙΓΜΕ και τους είπε να μην παραβρεθούν στα εγκαίνια.
Όταν ο Λογοθέτης του ζήτησε να πει το όνομα του συμβούλου ο Γκιώνης απάντησε ότι θα του το πει κατ΄ ιδίαν, τότε ο Λογοθέτης του είπε,  είτε θα το πει φανερά, είτε να μην του το πει ούτε κατ΄ ιδίαν.

Με αυτά και με αυτά, πάντα όμως στο πνεύμα των ημερών, πέρασε η ώρα, κουράστηκαν και αναγκάστηκαν να μπουν στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, που τα ξεπέταξαν σχετικά γρήγορα.

Ελπίζω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα αλλάζει και η σύνθεση του, ο νέος Πρόεδρος κ.Κακαβάς να μπορέσει αλλάξει την νοοτροπία που υπάρχει, έτσι ώστε να ασχοληθούμε επιτέλους με τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά πάντα στο πνεύμα των ημερών.
Να μην ξεχνιόμαστε!