web stats

9.10.10

Γνωρίστε καλύτερα τον Κώστα Λογοθέτη...

Γνωρίστε καλύτερα τον Κώστα Λογοθέτη...

Ο Κώστας Λογοθέτης γεννήθηκε στην Περαχώρα Κορινθίας. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας και τη δευτεροβάθμια στο Γυμνάσιο Λουτρακίου. Σπούδασε στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (1979 -1984), απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.
Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό (1984-1986)

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία, στο UNIVERSITA DEGLI STUDY DI MODENA (1998-2000), όπου έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Προστασία του Περιβάλλοντος.
Από το 1987 έως το 1992 εργάστηκε ως έκτακτος καθηγητής στο τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πειραιά. Από το 2005 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Θέμα στην Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική.
Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Έχει τεχνικό γραφείο στο Λουτράκι με δραστηριότητα τις μελέτες και κατασκευές ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Παπαϊωάννου.
Από τη Θέση του Νομαρχιακού Συμβούλου συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και συμβούλια:
Από 1/1/2007 έως 31/12/2008 ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Από 1/1/2009 μέχρι και σήμερα ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τεχνικών ‘Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος,
Από 1/1/2007 μέχρι και σήμερα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ‘Λυσίππειου’ Πνευματικού Κέντρου της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης,
Από 1/1/2007 μέχρι και σήμερα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης,
Από 1/1/2007 μέχρι και σήμερα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.
Από το 2003 έως το 2004 διατέλεσε Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λουτρακίου. Από το 1999 έως το 2001 διατέλεσε Πρόεδρος του Ολυμπιακού Λουτρακίου.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Περιφερειακού τμήματος Κορινθίας του Πανελληνίου συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και, σήμερα, πρόεδρός του.
Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή, δασκάλα, και έχουν δυο παιδιά, τη Μαρία και το Δημήτρη.

Ο Κώστας Λογοθέτης λέει...
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Είναι πλέον φανερό σε όλους μας ότι τα τελευταία χρόνια η τοπική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής μας. Η πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια, σι παραλείψεις, η έλλειψη ενιαίου σχεδιασμού, η απουσία συγκροτημένου οράματος έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε μεγάλη υστέρηση. Η γεωγραφική μας Θέση, τα Θαλάσσια μέτωπα, η φυσική ομορφιά, η ιστορία μας, το νερό και - τα τελευταία 15 χρόνια - τα οφέλη από το καζίνο αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα τεράστιας στρατηγικής σημασίας.
Η νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, η συνένωσή μας με τους Αγίους Θεοδώρους, η μεταφορά θεμελιωδών για την κοινωνία αρμοδιοτήτων και η μεταφορά κρίσιμων χρηματοδοτικών πόρων μπορούν και πρέπει να γυρίσουν σελίδα για την ευρύτερη Περιοχή μας. Με αυτή τη βαθιά πεποίθηση ξεκινήσαμε εδώ και πολλούς μήνες μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του Δήμου μας, μια συζήτηση που αγκάλιασε όλους του πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, ανεξαρτήτως παραταξιακής τοποθέτησης.
Κοινή πίστη είναι ότι ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων χρειάζεται μια καινούρια αντίληψη για τα δημοτικά πράγματα, μια καινούρια προσέγγιση, με δράσεις σι οποίες Θα δώσουν μια καινούρια προοπτική.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο τόπος χρειάζεται νέες ιδέες και νέα πρόσωπα, τα οποία έχουν τη δύναμη και την όρεξη να παλέψουν και να συγκρουστούν με τη νοοτροπία του συμβιβασμού και του μετρίου, με τη λογική της αδράνειας και της αδιαφορίας.
Κοινή ιδεολογική πεποίθηση είναι ότι τούτες τις δύσκολες στιγμές η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει το δίχτυ ασφαλείας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη δομών κοινωνικής στήριξης και προστασίας.
Κοινή πολιτική αντίληψη είναι ότι το νέο διοικητικό μοντέλο πρέπει να αποκεντρώσει αρμοδιότητες και εξουσίες, να λογοδοτεί απέναντι στους δημότες, να διασφαλίζει τη διαφάνεια και να καλλιεργεί τη συμμετοχή.
Πάγια θέση μας είναι η αναμφισβήτητη ανάγκη να δημιουργήσουμε την αναπτυξιακή ταυτότητα του νέου Δήμου, με περιφρούρηση των δημοσίων αγαθών, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του ιστορικού μας πλούτου.
Κοινή συνισταμένη μας η βούλησή μας να εκπροσωπήσουμε την κοινωνία και όχι στρατόπεδα, να υπηρετήσουμε τους πολίτες και όχι χαρακώματα.
Με αυτό το όραμα στρατεύομαι στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, το Νοέμβρη του 2010, από τη Θέση του Υποψηφίου Δημάρχου.
Με τους πολίτες μπροστά ώστε Μαζί να Αλλάξουμε τον Τόπο μας.