web stats

13.10.10

Ο Κώστας Λογοθέτης στα σχολεία και στην ΗΒΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των επισκέψεων του σε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων της περιοχής ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης , συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων στην PEPSICO – HBH. Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν την σημασία λειτουργίας του εργοστασίου για το Λουτράκι και τόνισαν ότι θα πρέπει να παραμείνει στην περιοχή. Ανέφεραν ότι το εργοστάσιο από άποψη ποιοτικού ελέγχου είναι ένα από τα αρτιότερα που υπάρχουν και ότι οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον. Η συζήτηση επεκτάθηκε και για τον υδροφόρο ορίζοντα και εκφράστηκε η ανησυχία τους γι’αυτόν.
Ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε προς τους εργαζόμενους ότι: “Το νερό του Λουτρακίου είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου αλλά και η ταυτότητα του,αφού μέσα από αυτό έχει γίνει γνωστή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό η περιοχή. Τόνισε ότι το εργοστάσιο πρέπει να παραμείνει στην περιοχή και να βοηθήσει αφού έχει άρτιο ποιοτικό έλεγχο, για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού Λουτρακίου.
Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τον υδροφόρο ορίζοντα και να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους, να τον προστατεύσουμε με όλα τα μέσα και να υπάρξει συστηματική παρακολούθηση του, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε δεν νοείται Λουτράκι χωρίς το νερό του.
Δήλωσε ότι ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο έργο που γίνεται στην περιοχή, ότι το νερό πρέπει να αποτελεί καθημερινό μέλημα και η δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει το θέμα με υψηλό αίσθημα ευθύνης.”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης επισκέφθηκε το 2ο δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου και είχε συνάντηση με την διευθύντρια, διδάσκοντες και μέλη του συλλόγου γονέων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα θέματα που απασχολούν την λειτουργία του σχολείου. Ζητήματα που έθεσαν είναι η φύλαξη η οποία δεν υπάρχει πλέον και η συνεργασία με το Δήμο ώστε να αποκαθίστανται άμεσα οι βλάβες που παρουσιάζονται. Ζήτησαν τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου να περνούν σε τακτά χρονικά διαστήματα για την συντήρηση του κτηρίου χωρίς να χρειάζεται η διεύθυνση των σχολείων να απασχολείται συνεχώς με αυτά. Ανέφεραν ότι το σχολείο έχει αυξημένα γνωστικά αντικείμενα και λειτουργεί ως ολοήμερο.
Ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε ότι: “Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με την διεύθυνση του σχολείου, ώστε οτιδήποτε εμφανίζεται ως προς την συντήρηση του να λύνεται άμεσα. Θεωρώ απαράδεκτο είπε να μην υπάρχει πλέον φύλαξη του σχολείου και πρέπει αυτό να μας απασχολήσει άμεσα, δεν είναι δυνατόν οι γονείς να στέλνουν μικρά παιδιά σε ένα χώρο που δεν υπάρχει φύλαξη και αυτή να γίνεται από τους διδάσκοντες. Σημείωσε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα φροντίσουμε ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να έχουν συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία και στόχος μας είναι να φθάσουμε να λειτουργούν ως πρότυπα με δεδομένη την οικονομική επιφάνεια του Δήμου. Τόνισε ότι είναι στην διάθεση των διδασκόντων και των γονέων ώστε στο μέλλον να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος των παιδιών μας.”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λουτρακίου και συναντήθηκε με τους διευθυντές και με μέλη του συλλόγου γονέων. Περιηγήθηκε τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, στην αυλή του οποίου υπάρχουν λυόμενα που χρησιμοποιούνται πάνω από δέκα χρόνια, παρότι έχει παρέλθει η διάρκεια παραχώρησης και χρήσης. Βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με τα πατώματα να είναι έτοιμα να υποχωρήσουν και στοιβάζονται σε αυτά 25-28 μαθητές. Ο χώρος της αυλής παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, ενώ οι χώροι των αποδυτηρίων στην αίθουσα του γυμναστηρίου μας παραπέμπουν τουλάχιστον σε τριτοκοσμική χώρα. Χρησιμοποιούνται έως και αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες, ενώ το κτίριο δεν έχει φύλαξη τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να σημειώνονται βανδαλισμοί και συνεχείς καταστροφές σχολικού υλικού.
Ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε: “Η εικόνα του σχολείου είναι άθλια, η εγκατάλειψη είναι προφανής. Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμος με τέτοια οικονομική επιφάνεια να αφήνει το σχολείο σ’αυτή την κατάσταση. Ο χώρος των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου αποτελεί κίνδυνο, για την υγεία των παιδιών μας και ουδείς ασχολείται. Η κατάσταση του σχολείου έχει φθάσει στο απροχώρητο, χρειάζεται άμεσα παρέμβαση από την Δημοτική αρχή ώστε τουλάχιστον να επισκευασθούν βασικά σημεία του. Η λειτουργία λυομένων αιθουσών οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα όρια χρηστικότητας και η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν με κάνουν να αγανακτώ. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και τα λυόμενα να απομακρυνθούν. Οι χώροι υγιεινής να επιθεωρηθούν και να επισκευασθούν και η αυλή να καθαριστεί από τα χώματα που φαίνεται ότι χρόνια υπάρχουν εκεί. Ως Δήμος πρέπει να επιφυλάσσουμε την καλύτερη δυνατή μεταχείριση για τα παιδιά μας, δεν έχουμε πια και τόσα πολλά σχολεία να συντηρήσουμε. Φτιάχνουμε στο όνομα της ανάπτυξης πολυτελή κτίρια και αφήνουμε τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου, να μορφώνονται μέσα σε άθλια λυόμενα και σε κτίρια που μόνο σε σχολικό συγκρότημα δεν αρμόζουν.”