web stats

18.9.15

Η συμφωνία και η ταξική πάλη

Η συμφωνία και η ταξική πάλη

Είναι μνημόνιο πανηγυρίζει το μέτωπο του «ΝΑΙ» γιατί θέλει να την διαχειριστεί και να την μετασχηματίσει σε μνημόνιο αποικιοκρατούμενης χώρας.

10670222_882054135194957_2109850070552022430_n

Είναι μνημόνιο και ήττα διατυμπανίζουν οι κάθε λογής φορείς της παγκόσμιας ήττας του κομμουνιστικού κινήματος που δεν θέλουν και δεν μπορούν να χειραφετηθούν από αυτή.

Τι είναι λοιπόν?

Η συμφωνία και η πεντάμηνη διαπραγμάτευση και η ταξική σύγκρουση της αριστερής κυβέρνησης με όλες τις δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης αντίδρασης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο αποτελούν ενιαίο σύνολο αξεχώριστο.

Σαν τέτοιο σύνολο είναι μια σημαντική ιδεολογική και πολιτική νίκη της αριστεράς και της χώρας με καίριες θετικές επιδράσεις στις εξελίξεις στον ευρύτερο γεωπολιτικό της χώρο.

  • Για πρώτη φορά στα 7 χρόνια της κρίσης η χώρα απόκτησε οντότητα ανεξάρτητου έθνους κράτους και όχι θλιβερού ζήτουλα και θλιβερής αποικίας.

  • Η χώρα χειραφετήθηκε από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που την χρησιμοποιούσαν ως υπομόχλιο τους και ως μέσο και όργανο της οικονομικοπολιτικής αποσταθεροποίησης στον ευρωπαϊκό και ευρύτερο γεωπολιτικό της χώρο.

  • Ανταποκρίθηκε στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γεωπολιτικό της ρόλο, αποφορτίζοντας τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που μπορούσαν να εξελιχθούν μέχρι και σε θερμό πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.

Εκτός των άλλων σύντριψε και την εμφυλιοπολεμική ιδεολογία και ιδεοληψία ως πρωταρχικού παράγοντα καθορισμού των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων απελευθερώνοντας την ταξική πάλη και το ρόλο της στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αντέστρεψε και το βρώμικο ‘89 ξεπλένοντας τον ιδεολογικό και πολιτικό λεκέ του που η αριστερά κουβάλαγε από τότε.

Η συμφωνία είναι μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων και όχι ομοϊδεατών έχει εν δυνάμει συγκρουσιακό χαρακτήρα. Θα ναι η ταξική πάλη και το πολιτικό της επίπεδο που θα καθορίσει την κατεύθυνση και το περιεχόμενο της.

Η εκλογική μάχη και η συμφωνία

Η συμφωνία μπορεί να μετασχηματιστεί σε μνημόνιο και ήττα αναπαράγοντας τα ίδια αδιέξοδα αν η πολιτική ηγεμονία των εξελίξεων και ο καθορισμός της πολιτικής ατζέντας περάσει στις δυνάμεις της κλεπτοκρατίας, της διαφθοράς και της υποτέλειας με την πολιτική αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι και το κεντρικό επίδικο στην εκλογική μάχη στις 20 Σεπτέμβρη.

Απολύτως αναγκαία συνθήκη για προοδευτική δημοκρατική διέξοδο αναδείχνεται εκ των πραγμάτων όχι απλά η διασφάλιση της πολιτικής ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ στον καθορισμό των πολιτικών εξελίξεων και της πολιτικής ατζέντας, αλλά η αποφασιστική ενδυνάμωση της.

Τίποτε δεν είναι δοσμένο, καθώς στην μάχη πλαγιοκόπησης του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμού και παγίδευσης του, μπήκαν και καινούριες πολιτικές εφεδρείες που συγκροτήθηκαν στην διάρκεια της πεντάμηνης σύγκρουσης.

Η συντριπτική εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε δημοκρατικού προοδευτικού ανθρώπου, κάθε κομμουνιστή και επαναστάτη.

Είναι η τελευταία ευκαιρία της αριστεράς να χειραφετηθεί από την παγκόσμια ήττα της, να ανταποκριθεί στην ιστορική της υποχρέωση, να ξαναγίνει η ελπίδα και η νιότη του κόσμου.

Η θέση του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου

Το ΕΑΜ δεν υπήρξε ποτέ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως δεν κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε σημαντικές πολιτικές μάχες με τον ΣΥΡΙΖΑ ή πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δικές του θέσεις.

Θα είχε σημασία και ακόμη για την συγκυρία η αναφορά της θέσης μας για το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν το ιεραρχούμε ως πολιτική προτεραιότητα γιατί δεν θέλουμε να κρατήσουμε καμιά πισινή στην εξαιρετικής σημασίας μάχη που είναι μπροστά μας.

Η πολιτική μας προτεραιότητα είναι η μάχη για την συντριπτική εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η διασφάλιση της πολιτικής του ηγεμονίας στις εξελίξεις.

Δεν φοβόμαστε ακόμη και την ήττα όχι την εκλογική αλλά την πολιτική. Θα την αντιμετωπίσουμε και θα απολογηθούμε για αυτή. Αυτό όμως που ποτέ δεν θα κάνουμε, είναι να γίνουμε πολιτική εφεδρεία των συμμοριών της αστικής τάξης. Να προκαλέσουμε την ήττα για να διαχειριστούμε ως πολιτικές ύαινες τα αποφάγια των λιονταριών και των τίγρεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ