web stats

2.10.12

Δ.Τ. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΈΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων, παράλληλα με την ενίσχυση του ρόλου και της ασφάλειας κεντρικών παραλιακών πεζοδρόμων, τα οποία διευκολύνουν την πρόσβαση στην παραλία του Λουτρακίου, προχώρησε στην ανάπλαση τους, με την τοποθέτηση φοινικοειδών φυτών Washingtonia (Ουασιγκτόνια), στις οδούς Τομπάζη, Δαμασκηνού, Κουντουριώτη, Αφροδίτης, Λ. Κατσώνη και Παπανικολή.

Τα φοινικοειδή Washingtonia, αποδεικνύονται η καταλληλότερη επιλογή για παραθαλάσσιες φυτεύσεις, καθότι επιδεικνύουν εξαιρετική αντοχή σε υψηλούς ανέμους.  


Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από την αναβάθμιση της αισθητικής της περιοχής, οι διαμορφώσεις που έγιναν είναι ασφαλείς και φιλικές προς όλους τους πεζούς, καθ’ ότι καλύφθηκαν μεγάλες λακκούβες των πεζοδρόμων (στις οποίες δεν υπήρχαν δέντρα / φυτά), οι οποίες αποτελούσαν κίνδυνο για τη διέλευση των πεζών.


Η Δημοτική Αρχή μέσα από το έργο του Τμήματος Πρασίνου, θέλοντας να προωθήσει τις ενέργειες που αφορούν την εικόνα αλλά και τη λειτουργικότητα βασικών αρτηριών της πόλης, σκοπεύει να επεκταθεί και στη διαμόρφωση περισσοτέρων δημόσιων χώρων στο μέλλον.