web stats

25.2.11

Τουρκία: Έλληνες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

Σοβαρό δυστύχημα με τέσσερις Έλληνες νεκρούς και άλλους πέντε τραυματίες έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην περιοχή Μάλκαρα της επαρχίας Τεκιρντάγ στην Τουρκία.

Λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε χαράδρα βάθους οχτώ μέτρων στο 25ο χιλιόμετρο της οδού Μαλγάρων (Μάλκαρα) Ραιδεστού (Tekirdag).
Στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και μειωμένη ορατότητα.
Στο λεωφορείο επέβαιναν εννέα επιβάτες δύο οδηγοί και ένας φροντιστής.

Σύμφωνα με τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές  νεκροί είναι τέσσερις Έλληνες και ένας Τούρκος και οι σωροί τους έχουν μεταφερθεί στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 3 Έλληνες.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών προσωπικό από τα προξενεία της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολή σπεύδει στο σημείο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες. Παράλληλα ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Το λεωφορείο ξεκίνησε χθες στις 5 το απόγευμα από την Αθήνα με πέντε άτομα και όταν έφθασε στη Θεσσαλονίκη επιβιβάστηκαν σ' αυτό άλλα τέσσερα αναφέρουν από την εταιρεία, υπο-αντιπρόσωπο της λεωφορειακής γραμμής στην Ελλάδα.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)