web stats

23.2.11

Από την Ταχρίρ στο Σύνταγμα

Σε κατάληψη της πλατείας Συντάγματος προτρέπει τους διαδηλωτές ο Αλέκος Αλαβάνος, ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης.
Σε μια δύσκολη συγκυρία και παρά τον φόβο επεισοδίων ο κ. Αλαβάνος με αίτημα να φύγει αμέσως η κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζει ότι "Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ και η Αθήνα την Πλατεία Συντάγματος.
Με την επιλογή αυτή δεν φαίνεται να συμφωνούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς.
Σε σχετική ανακοίνωση του "Μετώπου" αναφέρεται ότι "αύριο, ένα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα και δεν θα επιτρέψει σε μια υπόλογη και υποταγμένη κυβέρνηση, τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τελματωμένη μέσα στα ψεύδη και τα αδιέξοδα, να αντιμετωπίσει έναν ενωμένο λαό με την πρόκληση και την υποκίνηση της βίας".
Και καταλήγει:
"Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ. Η μαχητική, σταθερή, επίμονη στην ειρηνική κινητοποίηση υπήρξε το ανίκητο όπλο της λαϊκής εξέγερσης. Πλησιάζει η στιγμή.Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα. Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου".