web stats

28.2.11

ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Αναρτήθηκε από loutraki-press
Αισιόδοξα μηνύματα έρχονται αυτή τη φορά για την υπόθεση του πολυσυζητημένου και εγκαταλελειμμένου, όπως πολλοί νομίζουν και ορέγονται, Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου.
Η υπόθεση της μαρίνας είναι ζωντανή, υπάρχουν σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες υπέρμαχοί της στο κυβερνών κόμμα, ενώ ακόμη υπάρχουν και κυβερνητικοί σε κορυφαίο επίπεδο αξιωματούχοι που τάσσονται υπέρ της κατασκευής της.
Η μαρίνα Λουτρακίου ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ πολιτικών στελεχών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι περισσότεροι επεσήμαιναν σ’ αυτή τη δύσκολη για τη χώρα οικονομική περίοδο την αναγκαιότητα κατασκευής της.

Πέραν από τη σημασία που έχει για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με υψηλού επιπέδου τουρισμό, επισημαινόταν και η κίνηση που θα δημιουργηθεί στην τοπική αγορά, από ένα τέτοιας κλίμακας έργο, την ώρα μάλιστα που τα περί την οικοδομή επαγγέλματα είναι καθηλωμένα.

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα ξαναέλθει προς συζήτηση στη Βουλή από ομάδα βουλευτών που θα είναι ενημερωμένη για τα σκοτεινά σημεία με τον Αρχαίο Δίολκο και τις κατευθυνόμενες αποφάσεις που έχει λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Ακόμη, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η νομική υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, άνευ λόγου και αιτίας αιτήθη κι έλαβε αναβολή κατά την πρωτοείσακτη συζήτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, της κατάπτυστης απόφασης του ΚΑΣ.
(280211)
Αναρτήθηκε από loutraki-press