web stats

23.2.11

Κρατούμενος κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό στις φυλακές Κορίνθου

Από isthmos.gr
ε τα σίδερα παραμορφώνουν το φεγγάρι 
και σκοτεινιάζουν την όψη του ήλιου.
Κάμουνε καλά και κρύβουν την κόλασή τους,
γιατί γίνονται πράγματα 
που δεν θα΄πρεπε ποτέ να αντικρίσει 
το μάτι του γιου του ανθρώπου…
Οσκαρ Γουάιλντ
Από την Μπαλάντα της Φυλακής

Χιλιάδες κρατούμενοι στοιβάζονται σήμερα σαν μια κατώτερη οντολογική κατηγορία ανθρώπων στις Ελληνικές Φυλακές. Τα «σωφρονιστικά» ιδρύματα όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κορίνθου, αποτελούν αποθήκες ανθρώπων, επικρατεί δε, σχεδόν το απόλυτο άβατο και ο νόμος της σιωπής.
Στενοί χώροι ασφυκτικά γεμάτοι, που υστερούν σε βασικούς κανόνες υγιεινής, σκοτεινοί τρομαχτικοί, «φιλοξενούν» μικροπαραβάτες και φτωχοδιαβόλους, ποινικούς, πολιτικούς κρατούμενους, χρήστες, πρόσφυγες, σε συνθήκες μη συμβατές με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στις 5 Γενάρη 2011 ξυλοκοπήθηκε άγρια ο κρατούμενος Χαράλαμπος Αβραμίδης, στις φυλακές Κορίνθου.
Ο κρατούμενος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του ονοματίζοντας συγκεκριμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τον έβγαλαν στον διάδρομο της φυλακής, του φόρεσαν χειροπέδες κι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν άγρια, ώσπου να τον πετάξουν στο πειθαρχείο.
Ο ίδιος δήλωσε, ότι μετά τον βασανισμό του τον πέταξαν σε ένα κελί-πειθαρχείο γεμάτο βρωμόνερα και ακαθαρσίες, με ένα ελεεινό στρώμα πεταμένο στο πάτωμα. Η υγρασία έκανε τα χτυπήματά του να πονάνε ακόμα περισσότερο… Τα βράδια δεν κοιμόταν, γιατί γνώριζε από άλλους εκεί μέσα, τι μπορούσε να γίνει τη νύχτα… Μετά τρείς μέρες τον πήγαν στο θάλαμο, όπου αντί για 10 κοιμόντουσαν 26 άτομα.
Αμέσως τον επισκέφτηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης και του έκαναν πρόταση συμβιβασμού, του άσκησαν ψυχολογική βία για κάποιες συγχωνεύσεις που θα τον έστελναν γρήγορα σπίτι του. Η άρνηση του είχε την ίδια μέρα μεταγωγή στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Πέραν του συγκεκριμένου συμβάντος οι καταγγελίες, σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κουράκη, αναφέρονται σε επανειλημμένα περιστατικά εκδικητικής και αυθαίρετης συμπεριφοράς προς τους κρατούμενους στη συγκεκριμένη φυλακή.
Το Κράτος παραβαίνοντας το δικό του σύνταγμα, έχει καταργήσει κάθε έννοια του περιβόητου νομικού πολιτισμού.
ΑΠΑΙΤΗΣΗ:
Η εφαρμογή του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων που αφορούν τον δήθεν «σωφρονισμό» των φυλακισμένων στην Ελλάδα.
Δεν είναι όλοι οι «εγκληματίες» ένοχοι, ούτε και οι δικαστές «αθώοι»

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, 
ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ