web stats

31.1.15

efsyn…Αντιφασιστική κινητοποίηση

Αντιφασιστική κινητοποίηση

Πλήθος κόσμου στην πορεία κατά του φασισμού | Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ευρεία αντιφασιστική κινητοποίηση διοργανώνεται από κοινού από συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκεται σε εξέλιξη ως απάντηση στη συγκέντρωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι νεοναζί με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Κλειστή είναι η οδός Σταδίου. Περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες αντιφασίστες στους δρόμους. Δεν υπάρχει αστυνόμευση της πορείας.
Τα τελευταία χρόνια, η δυναμική των δύο συγκεντρώσεων είναι αντιστρόφως ανάλογη: από τη μία, η «απείρου κάλλους» συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με τους πυρσούς και τις παραποιημένες σβάστικες χάνει διαρκώς τη μαζικότητά της, από την άλλη η αντιφασιστική συγκέντρωση είναι κάθε χρόνο και πιο δυναμική.
Οι νεοναζί καλούν στις 7 το απόγευμα στη Β. Σοφίας και η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε
λίγο νωρίτερα στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας καλούν μεταξύ άλλων οι: νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα-Πειραιά, αντιφασιστικές συνελεύσεις, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητικοί σύλλογοι.
Πέρυσι, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της είχε απαγορεύσει την εξέλιξη των συγκεντρώσεων σε πορείες, επικαλούμενη «λόγους δημόσιας ασφάλειας». Φέτος, ωστόσο, οι συνθήκες διαφέρουν, καθώς είναι η πρώτη συγκέντρωση επί της νέας κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει λόγο για μια διαφορετική προσέγγιση στην αστυνόμευση και στη χρήση χημικών και βίας.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά καλεί μέσω ανακοίνωσης τη νέα κυβέρνηση να μην τηρήσει τη λογική των ίσων αποστάσεων και «να πάρει την ξεκάθαρη και αναγκαία στάση της «καμίας ανοχής στους εχθρούς της ελευθερίας», μη επιτρέποντας στους νεοναζί να παρελάσουν ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας».