web stats

17.9.14

Διεθνή απο enet

  • Τελευταίες πιέσεις στη Σκοτία πριν το δημοψήφισμα Να στηρίξουν την ανεξαρτησία της περιοχής και τον διαχωρισμό της από τη Μεγάλη Βρετανία καλεί τους Σκοτσέζους ο πρωθυπουργός Αλεξ Σάλμοντ ενώ οι ηγέτες των τριών βασικών πολιτικών κομμάτων της Βρετανίας δεσμεύονται να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στη Σκοτία εάν οι ψηφοφόροι ταχθούν κατά της ανεξαρτησίας. Τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα δίνουν την ύστατη μάχη καθώς αύριο Πέμπτη διεξάγεται το κρίσιμο δημοψήφισμα και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ υποστηρικτών του «ναι» και του «όχι» είναι μικρή. 

  • Αυτό το ευρωπαϊκό βράδυ ήθελε! Μαγικό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, καθώς επιρκάτησε με 3-2 της περσινής φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης , σε μία φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκη».
  • Oμπάμα: Εκτός ελέγχου η επιδημία του Έμπολα Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική -που εξακολουθεί να εξαπλώνεται- και προανήγγειλε πιο δυναμικό ρόλο των ΗΠΑ στην καταπολέμησή του. «Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς αλλά η επιδημία απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση» είπε ο αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνοντας συγκεκριμένα μέτρα.
  • Γαλλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Βαλς «Τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει να αποκλίνουμε» τόνισε στην Εθνοσυνέλευση ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς  (Φωτογραφία: EPA/IAN LANGSDON) H σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς απέσπασε την ψήφο εμπιστοσύνης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης με 269 ψήφους υπέρ, έναντι 244 κατά και 53 αποχές.«Η Γαλλία αποφασίζει μόνη της τί πρέπει να κάνει» τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στη Γερμανία και την Κομισιόν. Δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της.
  • ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ Αμερικανικά στρατεύματα μπορεί να αναπτυχθούν στο Ιράκ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εάν η τρέχουσα στρατηγική αποτύχει, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, σε ακρόασή του στη Γερουσία. 

  • Από χτυπήματα η ζημιά στο κεφάλι του 46χρονου φίλαθλου Από το πρωί της Δευτέρας (15/9) νοσηλεύεται στο «401», ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού ο οποίος τραυματίστηκε από επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου.
  • Σε Κρητικούς ρυθμούς ο Ατρόμητος! Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων αναμένεται να μπει από το απόγευμα της Τετάρτης (17/9) ο Ελίνι Δημούτσος που δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού, ενώ στην Αθήνα έρχεται και ο νεοαποκτηθέντας Λοράν Αγκουαζί.
  • «Κάηκε» το Βελιγράδι! Με τιμές… ηρώων υποδέχθηκαν οι Σέρβοι τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά την επιστροφή της ομάδας των «πλάβι» με το ασημένιο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο, κατακλύζοντας κατά χιλιάδες το δημαρχείου του Β