web stats

23.8.14

Αυτά είναι τα κατορθώματα και το success story της συγκυβέρνησης!!!



Αυτά είναι τα κατορθώματα της συγκυβέρνησης!!!

Ανεργία στη χώρα μας
Θερίζει η ανεργία στους μεγαλύτερους: Διπλάσιοι οι άνεργοι στις ηλικίες 45 έως 65 ετών ενώ οι άνεργοι ανήλθαν σε σε 1.350.435 άτομα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.328.067 άτομα.

«μελανό σημείο» παραμένει το γεγονός ότι περίπου έξι στους δέκα νέους είναι άνεργοι (ποσοστό 59%), ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία) αποτελούν το 66,8% των ανέργων.

ΕΛΣΤΑΤ: Ανεργοι έξι στους 10 νέους

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.350.435 άτομα

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η μετανάστευση στο εξωτερικό

Με ρυθμούς αύξησης που πλησιάζουν κάθε χρόνο το 40% μεγαλώνει ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη μακριά από τη χώρα μας.

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Ελλάδα του σήμερα, το φαινόμενο της έλλειψης στέγης μετρά περισσότερους από 20.000 συμπολίτες μας που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης,  βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που βρίσκονται σε κίνδυνο έλλειψης στέγης ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που πλήττει σχεδόν όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές κατηγορίες.Δεδομένης της οικονομικής ύφεσης , το πρόβλημα των αστέγων τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αναδεικνύοντας τώρα,  περισσότερο από ποτέ, το έλλειμμα κοινωνικών, στεγαστικών και προνοιακών  πολιτικών στην χώρα μας.

Χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν λογαριασμούς

Χωρίς φαγητό ένα στα τρία παιδιά
Λιπόθυμα παιδιά, που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του να ξεγελάσουν την πείνα και τους καθηγητές τους, σωριάζονται στα θρανία και στα προαύλια.

"Για μερικά παιδιά αυτό είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας. Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο. Ακόμη και σε ένα παιδί να συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης" λέει ο ένας στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. "Μια μέρα ένα παιδί θα πεινάει περισσότερο και κάποιο άλλο λιγότερο. Θα του δώσει το γεύμα του, θα πιει και το δεύτερο γάλα από ένα άλλο παιδί που δεν το θέλει... Κινούνται ομαδικά" συμπληρώνει ένας συνάδελφός του.

Ιδρύσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις Γυμνασίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και ορισμός και συγχωνεύσεις Εργαστηριακών Κέντρων

Καταργησεις & συγχωνευσεις νοσοκομειων: απολυσεις 2.500 εργαζομενων στο χωρο της υγειας

Ελλάδα: Θλιβερή πρωτιά στην αύξηση αυτοκτονιών

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στις αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η Ελένη Μπεκιάρη, μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Κλίμακα. Όπως επισήμανε, αιτία για το ένα τέταρτο των αυτοκτονιών τον τελευταίο χρόνο ήταν οικονομικοί λόγοι.


Σε Όλους εσάς που ψηφίσατε τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα οποία μας οδήγησαν σ’ αυτή την εξαθλιωμένη κατάσταση, σας ευχόμαστε να ζήσετε για να τα θυμόσαστε!
Δημήτρης Σκλίας