web stats

24.4.14

Προβάδισμα πρόκρισης η Ρεάλ, «άγιο» η Μπάγερν

Προβάδισμα πρόκρισης η Ρεάλ, «άγιο» η Μπάγερν
Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της Λισσαβόνας απέκτησε με σκόρερ τον Καρίμ Μπενζεμά (19') η Ρεάλ που νίκησε στη Μαδρίτη με 1-0 την Μπάγερν σε ένα ματς, όπου οι Βαυαροί είχαν την κατοχή και οι «μπλάνκος» τις ευκαιρίες.

Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό ένα ματς, όπου μπορεί να μην είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως έχασε κλασικές ευκαιρίες στο α' ημίχρονο έναντι της πρωταθλήτριας Ευρώπης που ήταν μόνο «φρού-φρού και αρώματα».
Στο πρώτο 45λεπτο έγινε αυτό που έδειχνε… Εκεί που η Μπάγερν φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό, να έχει την κατοχή και να ψάχνει τον τρόπο να προηγηθεί, ήρθε στο 19' ο Μπενζεμά κόντρα στη ροή του ματς να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Γάλλος στράικερ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Κοεντράο και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στη «βασίλισσα».
Το γκολ αυτό αποσυντόνισε πλήρως τους Βαυαρούς, οι οποίοι πριν καν συνέλθουν γλίτωσαν τρεις φορές από το 2-0. Στο 20' και στο 26' ο Ρονάλντο και ενδιάμεσα ο Ντι Μαρία έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να δώσουν «αέρα» δυο γκολ στους Μαδριλένους που έδειχναν να πατάνε πιο γερά στο γήπεδο.
Το 1-0 παρέμενε με την Μπάγερν να ΄χει την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως τη Ρεάλ να αγγίζει στο 41' το 2-0. Ηταν η φάση, όπου ο Ντι Μαρία ήταν σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε ψηλά άουτ με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Επί της ουσίας η Μπάγερν στο πρώτο 45λεπτο είχε «άγιο»…
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα του. Διατήρησε την ίδια ενδεκάδα παρότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και επεδίωξε δια της εμπιστοσύνης στους πρώτους 11 να αλλάξει τα δεδομένα.
Η πρώτη φάση στο ματς, όμως, ήρθε από τη Ρεάλ και δη από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ ανάγκασε στο 47' τον Νόιερ να «τεντωθεί» για να αποσοβήσει τα χειρότερα.
Το σκηνικό του α' ημιχρόνου επαναλαμβανόταν. Η Μπάγερν μπορεί να είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Ρεάλ που αμυνόταν σωστά και έψαχνε την καλή κόντρα… Επί της ουσίας ο Αντσελότι είχε στήσει ένα πούλμαν μπροστά από τα καρέ του Κασίγιας και δεν άφηνε κανένα περιθώριο δράσης στην Μπάγερν.
Το 1-0 παρέμενε, ο χρόνος περνούσε και η Μπάγερν δεν μπορούσε να βρει λύσεις εν αντιθέσει με τη Ρεάλ που προσπαθούσε με την παραμικρή ευκαιρία να απειλήσει, όπως έγινε στο 68' με τον Ρονάλντο.
Το σκηνικό δεν άλλαξε… Παρά την είσοδο των Μίλερ και Γκέτσε στο τελευταίο 20λεπτο η Μπάγερν είχε την κατοχή, αλλά ως εκεί με το 1-0 να αποτελεί το τελικό σκορ του αγώνα. Και αυτό γιατί στο 81' η προσπάθεια του Μίλερ δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ στο 84' ο Κασίγιας είπε «όχι» στον Γκέτσε.
SentraGoal