web stats

23.4.14

για να εξυπηρετούν πιστά τα μεγάλα ξένα οικονομικά συμφέροντα - του Δημήτρη Σκλία


 Παγκοσμιοποίηση και νεοφιλελευθεροποίηση
Το παγκόσμιο κεφάλαιο και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, θέλουν να επιβάλουν την παρουσία τους σε όλα τα αδύναμα κράτη του κόσμου, με σκοπό να τα εκμεταλλεύονται οικονομικά για να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.
Η Γερμανία του Χίτλερ  προσπάθησε να το πετύχει αυτό με πολέμους, η Αμερική και άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες, επιβάλλοντας στις προηγούμενες δεκαετίες χούντες (Ελλάδα, Ισπανία, Χιλή κλπ.) σε διάφορα κράτη, οι οποίες  υπηρετούσαν πιστά τις επιθυμίες των καπιταλιστών και της πλουτοκρατίας και δεν δίσταζαν να βασανίζουν, να φυλακίζουν ακόμα και να δολοφονούν χιλιάδες Δημοκράτες πολίτες για να εξυπηρετούν πιστά τα μεγάλα ξένα οικονομικά συμφέροντα.
Τώρα το κεφάλαιο και οι καπιταλιστές προσπαθούν να επιβληθούν με διάφορους δόλιους οικονομικούς εκβιασμούς. Έτσι μαζί με τα εργαλεία τους, που είναι οι πειθήνιες Κυβερνήσεις πολλών κρατών, οι κεντρικές τράπεζες, το ΔΝΤ και οι οίκοι αξιολόγησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσα σε μία νύχτα κηρύσσουν μία χώρα υπερχρεωμένη (βλέπε Ελλάδα και Κύπρο), και φυσικά αμέσως μετά παρουσιάζονται ως Σωτήρες των εθνών, δανείζοντας στις Χώρες δισεκατομμύρια και θέτοντας αυτές σε πλήρη ομηρία.

Έτσι, στο όνομα των μεταρρυθμίσεων,  αρχίζουν την επιβολή των μνημονίων δια μέσου των οποίων, καταλύουν και καταστρέφουν τα πάντα, όπως με την διάλυση των κοινωνικών παροχών, την δραστική μείωση των μισθών, το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, την ολοκληρωτική κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ουσιαστική διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας και πολλά άλλα, οδηγώντας τελικά τους λαούς αυτούς στην πλήρη εξαθλίωση και σε αβάσταχτη φτώχεια. Την ίδια στιγμή οι δανειστές αποκομίζουν κέρδη δισεκατομμυρίων από τους τόκους και τα επιτόκια.

Το αποτέλεσμα για τις χρεωμένες χώρες είναι ΤΡΑΓΙΚΟ, αφού οι πειθήνιες κυβερνήσεις, επιβάλλουν στον λαό αβάσταχτες φορολογήσεις για  να ξεπληρώνου τους συνεργάτες δανειστές τους , σπρώχνοντας  την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και αυτό χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα αλλαγής της οικονομικής κατάστασης γιατί όσος πλούτος παράγεται πηγαίνει κατ’ ευθείαν στην αποπληρωμή των δανείων.

Φυσικά το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία δεν διστάζουν στο παραμικρό να μετακινούν και να σπέρνουν ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ Χαφιέδες, σε χώρες από τις οποίες προσδοκούν τεράστια οικονομικά οφέλη και να προκαλούν με αυτό τον τρόπο,  μεγάλες πολιτικές αναταραχές  και μικροεμφυλίους με αποτέλεσμα να χάνουν την ζωή τους δεκάδες, εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες άνθρωποι σ’ αυτές τις χώρες όπως στο Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Νιγηρία, Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία, Τουρκία, Ουκρανία κλπ.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι που ψηφίζουν αυτά τα συντηρητικά υπόδουλα κόμματα με  νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις δεν είναι τα θύματα  αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είναι εξίσου  ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ με αυτά τα κόμματα που επιβάλλουν τέτοιου είδους καταστροφικές για τους λαούς πολιτικές. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Είναι χρέος όλων των Δημοκρατικών Πολιτών, να συμβάλλουν, έτσι ώστε να παύσουν να υπάρχουν τέτοιου είδους καπιταλιστικές και απάνθρωπες πολιτικές οι οποίες πετυχαίνουν την άγρια εκμετάλλευση των Λαών με την Βοήθεια των εκάστοτε πουλημένων κυβερνήσεων στο κεφάλαιο ,την πλουτοκρατία και στον άγριο καπιταλισμό.
Για να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη, δεν πρέπει κανένας να στηρίζει με την ψήφο του τα υπόδουλα του κεφαλαίου συντηρητικά, δεξιά και νεοφιλελεύθερα κόμματα.
Ψηφίζοντάς τους είναι σα να ψηφίζετε ΝΑΙ στην καταστροφή των ΛΑΩΝ.

- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politikh&id=3349#sthash.7ANmEsON.dpuf