web stats

27.3.11

Τα μηνύματα της "σκλάβας"

Περίεργη τροπή έχει λάβει η μήνυση που κατέθεσε η 20χρονη Irene Morales κατά του πρώην αφεντικού της. Σκλάβα του σεξ από επιλογή ή εξαναγκασμό; Αναμένεται να αποδειχτεί μετά από σκληρή δικαστική διαμάχη. Προκλητικές φωτογραφίες και e-mail ανέτρεψαν τα δεδομένα

Οι γυμνές φωτογραφίες και τα ερωτικά e-mail που έστελνε πρώην υπάλληλος της εταιρείας American Apparel χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία για την κατάρριψη των ισχυρισμών της.

Η 20χρονη Irene Morales έχει καταθέσει αγωγή κατά του 42χρονου Dov Charney με την κατηγορία του εξαναγκασμού σε σεξουαλικές πράξεις την περίοδο που εργαζόταν στην εταιρεία, διεκδικώντας αποζημίωση 260 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τα e-mail που έστελνε η 20χρονη, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της επιχείρησης Stuart Slothnick, αποδεικνύεται ότι συμπεριφερόταν ανάρμοστα, προσφέροντας στον 42χρονο σεξουαλικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα υλικά αγαθά και χρήματα.

Σε κάποια από τα e-mail, η 20χρονη φέρεται να υπόσχεται πως θα γίνει η "μικρή του σκλάβα", ζητώντας του συνέχεια δώρα. "Το άτακτο μικρό κορίτσι του μπαμπά τον περιμένει", σημειώνει σε άλλο σημείο.
Ως αποστολέας των e-mail εμφανίζεται η Irene Julia, χρησιμοποιώντας το δεύτερο όνομα της Morales, και στις φωτογραφίες απεικονίζεται μία κοπέλα που μοιάζει στην Morales να ποζάρει προκλητικά.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της 20χρονης, Eric Baum, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως η εταιρεία δεν μπορεί να αποδείξει εάν τα e-mail και οι φωτογραφίες ήταν προπαγάνδα της American Apparel.
"Δεν είναι ασυνήθιστο για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να αισθάνονται πως η μόνη αξία που έχουν είναι ως σεξουαλικά αντικείμενα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τους αξίζει να παρενοχλούνται", προσέθεσε.

Να σημειωθεί πως ο Eric Baum εκπροσωπεί και άλλες υπάλληλους που έχουν καταθέσει μήνυση κατά της American Apparel.
"Το πιο σημαντικό ερώτημα που ανακύπτει είναι πως μία υπεύθυνη εταιρεία μπορεί να επιτρέπει στο γενικό διευθυντή της να συμμετέχει σε ανάρμοστες σεξουαλικές επαφές με πολύ νέες και ευάλωτες εργαζόμενες και να μη διασφαλίζει την προστασία των εργαζομένων της", σημείωσε, τονίζοντας πως μία από τους πελάτες που εκπροσωπεί έλαβε πρόστυχα e-mail από τον  Dov Charney.

Σε ακρόαση που έλαβε χώρα στο Brooklyn Supreme Justice Bernadette Bayne δεν έλαβαν υπόψιν τις γυμνές φωτογραφίες και τα e-mail που υποτίθεται ότι έστειλε η Morales.
Η δικαστής, δεδομένου ότι η Morales έχει υπογράψει δύο συμφωνητικά να μην μηνύσει το πρώην αφεντικό της, πρότεινε εξωδικαστικό συμβιβασμό στις δύο πλευρές, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της εντός των επόμενων ημερών.

Ο δικηγόρος της επισήμανε πως είχε τραυματιστεί ψυχικά και ψυχολογικά και ο μόνος λόγος που διατηρούσε επαφή με το αφεντικό της ήταν για να απενοχοποιήσει τον εαυτό της για αυτό που της συνέβη.